Madeleine om sin viktresa i Wellobe.

Var inte en dag på gymmet – gick ner i vikt ändå

Viktnedgång och träning går hand i hand. Eller?
Så behöver det inte alltid vara.
Madeleine Nylander gick ner 20 kilo – utan att tillbringa en enda dag på gymmet.

Lite ur form? Låt oss hjälpa dig tillbaka
Madeleine, 18, har alltid känt sig överviktig. Problemen började i tidiga tonår och till slut ville hon inte längre duscha efter gympan på grund av skammen för kroppen. Istället gick hon hem och åt två portioner pasta med extra mycket sås och gärna en hel chokladkaka till efterrätt. Vågen visade till slut 87 kilo.
– Pasta är guds gåva till människan tyckte jag då, berättar Madeleine.

Försökte gå ner vikt

Madeleine testade olika metoder för att gå ner i vikt för att till slut nästan ge upp.
– Jag tänkte att nej, det här få bli absolut sista gången jag googlar viktnedgång. Hittar jag inget som passar mig nu, då får jag väl vara fet och lycklig livet ut.

Enkel metod

Madeleine hamnade av ren slump på Wellobe och fattade snabbt tycke för sajten.
– Att logga det man äter och på så sätt ha koll på antalet kalorier man stoppar i sig kändes som en enkel och vettig metod att använda. Jag har aldrig gillat drastiska åtgärder som man i längden kan må dåligt av.
Och enkelt var det. Madeleine startade sin viktresa i november förra året och har gått ner 20 kilo sedan dess. Men inte har hon gått hungrig för det.
– Jag trodde inte det skulle gå så lätt, man kan faktiskt äta mer än man tror. Innan åt Madeleine gärna flera portioner. I dag har hon lärt sig att hon kan äta lika gott men att det räcker med en tallrik.

JUST NU: En månad på köpet

Äter sig mätt

Vad gäller maten så har pastan och chokladen bytts ut mot sundare alternativ i form av veganmat. Att hon blev vegan har inget med viktnedgången att göra utan det handlade om ett aktivt val för djurens skull.
– Man kan äta sig mätt med fantastiska smaker! I dag äter jag mycket sojaprodukter bland annat. Och en del nötter blir det också.

Planeringen avgör

Madeleine loggar all mat en dag i förväg. På så sätt minskar risken för fusk. Hon äter tre större mål om dagen och mellanmål.
– Jag följer alltid det jag planerat, på så vis är det inga problem. Sidan har koll på antalet kalorier jag får i mig, så håller jag mig till kaloriplanen går jag ner i vikt. Det är inte krångligare än så egentligen.

Orkar mer

Det allra bästa med viktnedgången är att självförtroendet stärkts, menar Madeleine. Men också att hon orkar mer och inte har lika ont i kroppen. Ledvärken som hon haft så mycket problem med tidigare har nästintill försvunnit.
– Jag hade så ont i knäna tidigare, kunde knappt jobba en hel dag. I dag är det inga problem. Jag är framförallt glad över att jag blivit så medveten om vad jag stoppar i mig. Jag äter mycket mat men rätt sort, på så vis fungerar det. Jag har inte tränat en enda gång under hela den här tiden. Om man inte gillar träning, varför då göra det när det finns andra sätt?

Detta får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här