Som ung vägde 67-årige Roger 75 kilo – nu har Wellobe hjälpt honom återfå den vikten.

”Jag tror på att göra det enkelt”

Som mest har Roger Nilsson-Hallén, 67, vägt över 100 kilo.
Och som minst 75 kilo, men det var när han var ung – tills nu.
– På bara 11 veckor har jag gått ner 15 kilo i Wellobe.

Testa samma metod som Roger

Roger Nilsson-Hallén, 67, älskar att äta. Såväl mat som sötsaker. Och i perioder har han både ätit och druckit för mycket, han har liksom haft svårt att sluta, säger han.
– När man blir äldre blir man dock inte så vacker i kroppen. Ibland har det sett ut som om jag har varit gravid. Sedan gör tyngdlagen sitt och skinnet börjar hänga här och där. Det kommer man bara inte ifrån. Men några hängande bröst och skinkor vill jag inte ha! skrattar han.

JUST NU: 50% rabatt

Diagnosen KOL

Utöver sina extra kilon har Roger dessutom haft diagnosen KOL steg 2 i tio år. Och en bra medicin för honom har varit att röra på sig. De senaste två-tre åren har han därmed promenerat varje morgon för att överhuvudtaget hålla sig frisk.
– Jag och min man bor bara fem minuters promenad från ett jättefint rekreationsområde, så det passar mig utmärkt! säger Roger.

Började promenera

I september var Roger på besök hos sina barnbarn. De hade köpt en ny hälsokasse med jättegod mat i, inte bara en massa “pasta och skit”, utan mycket mera grönsaker, säger Roger. Samtidigt var det jättefint väder, så Roger gav sig ut på en timmes promenad ett par morgnar i sträck. Och han kände sig jättemotiverad.
– Jamen, det här klarar jag ju. Det här ska jag fortsätta med! Nu så! tänkte han.

Har inte satt något slutmål

Tidigare har Roger testat Viktväktarna och även Wellobe* en gång förut, men utan att vara speciellt aktiv. Nu bestämde han sig för att ge det ett nytt försök – på riktigt. Först och främst började han använda Wellobes loggbok i sin dator för att logga alla de kalorier han åt och gjorde av med.
– Jag gick in flera gånger per dag för att inte glömma vad jag gjort. Det var jättebra. Den här gången valde jag Wellobes 5:2-program, och satte måndagar och torsdagar som fastedagar. Och redan från början lagade jag nästan uteslutande mat utifrån Wellobes egna recept, dock vegetariskt eftersom min man inte gillar kött och fisk. Och det gick utmärkt. Jag upplevde aldrig problem med hungerkänslor. Jag tror det beror helt på vad, hur och när man äter. Jag har till exempel ätit mer på morgonen och mindre på kvällen.

Så åt Roger under sina fastedagar

Redan medlem? Då kan du ta del av Rogers 5:2-schema

Brände 500 kcal bara på att gå

Vad gäller motionen så avancerade Roger så småningom genom att införskaffa sig ett par promenadstavar. Det kan nämligen bidra till att öka förbränningen.
– Jag såg sedan till att stavgå minst en timme varje morgon ute i skogen och den promenaden förbrände cirka 500 kalorier bara den.
Utöver det besökte Roger även gymmet ungefär tre gånger i veckan och då en halvtimme åt gången.
– Där jobbade jag med fem maskiner för att stärka upp ryggen och få in magen lite grann. Istället för att se ut som de stora biffarna på gymmet fokuserade jag helt enkelt på det jag tyckte att jag behövde för mitt välmående.

Därför fungerade Wellobe bra

Strax innan jul, exakt 11 veckor senare, nådde Roger sin målvikt på 75 kilo. Dessutom hade han minskat hela 18 centimeter i midjan.
Så, vad var det som fick det att fungera just den här gången?
– Jag var nog helt enkelt mogen för att ta rätt beslut. Det glömmer jag aldrig. Redan första veckan rasade jag något kilo och det uppmuntrade mig ju mentalt.

Valde Wellobes 5:2-program

Wellobe är faktiskt det första system som har fungerat för Roger och han tror att hemligheten dels är valmöjligheten, dels enkelheten:
– Det är toppen att man kan välja själv hur man vill gå ner i vikt, det vill säga om man vill välja att minska på alla kalorier jämnt över veckan eller som jag – två dagar i veckan. Sedan tror jag verkligen på att göra det enkelt, annars tappar man gnistan. Gör man däremot någonting som inte kräver så mycket av en så är det lättare att få in som en rytm i livet. Idag mår jag fantastiskt bra! Inte bara har jag minskat midjemåttet, ingen skulle någonsin kunna gissa att jag har KOL.

Namn: Roger Nilsson-Hallén
Ålder: 67 år
Bor: Norrköping
Yrke: Pensionär
Längd: 181 cm
Startvikt: 90 kg
Målvikt: 75 kg
Viktnedgång: -15 kg på 11 veckor (-1,36 kg/veckan)


OBS! Rogers vikt kan ha ändrats sedan intervjun gjordes.

Dela DIN historia och inspirera andra!
Mindre ersättning utgår. Maila info@wellobe.se så berättar vi mer.

Bli av med DIN övervikt

Detta får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Läs även

Kom igång med Wellobe

Så fungerar Wellobe’s mobilapp

Så effektiv är Wellobe

Så går du säkrare ner i vikt

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här