Kicki Danielsson har gått ner 26 kg i Wellobe.
Kicki Danielsson har gått ner 26 kg i Wellobe. Foto: Privat/Gustav Mårtensson.

”Målet är att ha ett bra liv även som pensionär”

För mycket jobb gjorde att Kicki Danielsson pendlade i vikt i många år. I dag är hon relativt nygift, tränar stenhårt – och har hittills gått ner 26 kilo.
– I år fyller jag 70 och ska åka med alla barn och barnbarn till Turkiet. Då vill jag ha en ny bikini! säger hon.

Bakom sig har Kicki Danielsson från Uppsala ett spännande yrkesliv som jurist och ekonom. Men samtidigt som hon har haft förmånen att ha hela Europa som arbetsfält har det varit otroligt stressigt. Och från att ha legat på en idealvikt på 58 kilo har övervikten sakta men säkert smugit sig på.
– Visst har jag varit medveten om det, men ändå känt mig rätt nöjd eftersom jag har haft ett så roligt jobb. Vikten har helt enkelt inte varit viktig, säger hon.

Gifte sig – i hemlighet

I början av 2003 hade vågen dock klättrat upp till 96,5 kilo. Kicki gick då med i Wellobe, för att få koll på alla kalorier. Men sedan träffade hon en man. Och från att bara ha nätdejtat möttes hon och Jonny för första gången öga mot öga på midsommarafton. Sedan blev det som det ofta blir när man är nyförälskad:
– Planerna på att gå ner i vikt lades på is. Under en resa till Riga förlovade vi oss, köpte hus några år senare i Laxå och gifte oss 2010 i rådhuset i Örebro – i smyg. Vi samlade bara alla barn och barnbarn den julen och bjöd på bröllopstårta. Och när de undrade om någon gift sig svarade vi att ”Ja, vi tänkte föregå med gott exempel”.

JUST NU: 50% rabatt

”En otrolig skillnad”

Det var först i somras som Kicki återigen fick anledning att tänka på sin vikt. Då träffade hon ett par som berättade att de hade gått ner många kilon tillsammans.
– De var ändå yngre småbarnsföräldrar så vad sjutton, tänkte jag. Kan de kan väl jag!
Sagt och gjort. Med helt ny motivation började Kicki återigen logga sin mat på Wellobe och dessutom hålla sig till de 1300 kalorier per dag som experterna rekommenderade.
– Samtidigt slutade jag att äta kolhydrater från socker, mjöl, pasta och ris, för att enbart hålla mig till kolhydrater från grönsaker. Och det visade sig göra en otrolig skillnad.

”Har aldrig gått runt hungrig”

Från att tidigare ha försökt minska på både portioner och antal måltider utan att bli mätt, kan Kicki i dag äta lite som hon vill. Dessutom har hon och Jonny börjat träna ihop. Och totalt har hon lyckats gå ner 26 kilo.
– Skillnaden nu är att kunskapen sitter ända ut i fingerspetsarna. Jag ser direkt vad jag kan äta och inte äta, vilket gör att jag aldrig överskrider mina 1300 kalorier.
Vad har varit svårast?
– Det har faktiskt inte varit svårt. Jag har aldrig gått hungrig och sötsuget försvann efter någon vecka. Sedan är det klart att det har varit knepigt om man har varit bortbjuden och värdinnan har bakat hela dagen. Men det har varit hennes eller mitt liv. Och nu vet ju alla vad jag går igenom, så nu har mina vänner större förståelse.
Och vad är målet nu?
– I år fyller jag 70 och ska åka med alla barn och barnbarn till Turkiet. Då vill jag ha en ny bikini! Den målvikt som jag utifrån mitt rekommenderade BMI borde ligga på är jag inte riktigt framme vid än, men den vet jag att jag tar i vår.

Så äter Kicki en vanlig dag

Frukost – Turkisk yoghurt med frysta hallon, och en kopp te med mjölk.
Mellanmål – Kaffe latte och en bit brieost.
Lunch – Kött, fisk eller en omelett och en tomat.
Middag – Kött eller fisk med sås och ofta blomkål, för det kan man göra så mycket med.
Kvällsmål – Bryggkaffe och en liten chokladpralin – självklart inräknad.

Så tränar Kicki en vanlig vecka

Tis – Gymmar (20 min löpband, 20 min rodd och 10 min crosstrainer)
Ons – Gymmar (löpband)
Fre – Gymmar (20 min löpband, 20 min rodd och 10 min crosstrainer)

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här