Krister Jansson gick ner 35 kilo med Wellobe.

”Största problemet är att jag måste byta ut garderoben”

”Hördudu, jag kommer inte söva dig förrän du har gått ner i vikt”.
Narkosläkarens dom fick Krister Jansson, 57, att bestämma sig.
– Idag är jag 35 kilo lättare och min fru 20 kilo lättare, säger han.

Testa samma metod som Krister

Krister Jansson, 57, fick artros i knäet. Tillslut kunde han inte ens gå rakt nerför en backe, utan var tvungen att sicksacka sig fram. På lasarettet fick han rådet att göra en operation – men inte utan krav. Narkosläkaren, som var en kompis, var sträng: ”Hördudu, jag kommer inte söva dig förrän du har gått ner minst 10 kilo i vikt. Riskerna är för stora”, sade han. Krister vägde vid det laget 112 kilo.

JUST NU: 50% rabatt

”Hur svårt kan det vara?”

”Vad fan, hur svårt kan det vara”? tänkte Krister. På nätet hittade han en artikel från Wellobe om kaloriräkning och började läsa.
– Jag har spelat rugby och bandy i hela mitt liv och aldrig behövt tänka på hur mycket jag äter. Något år efter att jag hade fått mitt första barn lade jag ner karriären, men fortsatte att käka som förut. Så efter det gick det bara utför.

Blev mer och mer intresserad

Eftersom Krister är egen företagare blir det mycket stillasittande. Dessutom har hans onda knä gjort det svårt för honom att röra sig. Men bara genom att testa Wellobe’s metod lyckades han gå ner 10 kilo på egen hand.
– Jag började egentligen bara se över kalorimängderna och portionsstorlekarna, men blev mer och mer intresserad när jag upptäckte hur lätt det var.

Tog hjälp av Wellobe’s mobilapp

Den 1 februari 2021 gick Krister med i Wellobe på riktigt. När hans fru Annica såg hur enkelt det var gick även hon tre månader senare med. Sedan kunde de peppa varandra.
– Den här gången var det ännu lättare, då vi tog hjälp av Wellobe’s mobilapp. Den hjälpte oss att göra bättre val redan i affären. Jag har aldrig någonsin tittat på hur mycket kalorier vitt bröd innehåller till exempel.

Testa samma metod som Krister

Tränade knappt alls

Krister har som tur var aldrig varit någon godis- eller chipsälskare. Hans svagheter har varit mat och fikabröd. I och för sig har han bara försökt gå ner i vikt en gång tidigare och slutade då med bröd, potatis och åt bara grönsaker – men det höll inte i längden.
– Det jag fastnade för i Wellobe var att jag kunde fortsätta äta det jag tyckte om – men i mindre mängder. Jag började tänka på ett annat sätt. Och mycket träning krävdes inte. I början körde jag crosstrainer på gymmet en halvtimme tre gånger i veckan. Sedan kom coronan och då slutade jag helt.

Gick ner 55 kilo tillsammans

Mindre än ett år senare, vid jul, nådde Annica sin målvikt på minus 20 kilo. Då hade Krister, som både satt upp ett mål och passerat det, gått ner 35 kilo.
Det låter som allt har gått så lätt. Är det verkligen ingenting som har varit svårt?
– Jomen det är klart. Om Annica har bakat en sockerkaka och man har tagit en bit så är det klart som sjutton man är sugen på två. Men det är bara att bestämma sig, sedan går det lätt. Vi är båda asnöjda, det är inget snack. Tillsammans har vi gått ner 55 kilo. Enda nackdelen är jag måste byta ut garderoben. Det är fan mitt största bekymmer, ha ha!

Paret Janssons bästa tips

 1. Man måste bara bestämma sig
  – Det är precis som jag har sagt till min brorsa, som också har gått med i Wellobe nu. Han har köpt appen, men är inte riktigt beredd än, säger Krister.
 2. Undvik att sätta upp förbud
  – Egentligen har vi inte slutat äta någonting. Vi har unnat oss det vi vill ha hela tiden, bara i rätt mängder, säger Annica.
 3. Tänk till en extra gång
  – Slarva inte med kaloriräkningen och tänk till en extra gång innan du tar fyra karameller istället för en. En går faktiskt lika bra och kan räcka lika länge.

Det här får du som medlem i Wellobe

 • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
 • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
 • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
 • Planerade veckomenyer med kostscheman
 • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
 • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
 • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
 • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
 • Ett medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här