Camilla, om sitt viktras i Wellobe.
Camilla, om sitt viktras i Wellobe. Foto: Privat.

”Det var lättare än jag föreställt mig”

I januari blev Camilla Gustavsson, 46, medlem i Wellobe.
Nu har hon tappat 28 kilo och i höst lägger hon i högsta växeln.
– Det har varit mycket lättare än jag föreställt mig. Hade någon berättat detta för mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på dem, säger Camilla.

Behöver du också hjälp med vikten? Läs mer om Wellobe och hur det fungerar här

Har du redan bestämt dig? Starta din viktresa med Wellobe nu – bli medlem här

Camilla Gustavsson, 46, har pendlat upp och ner i vikt sedan hennes första barn föddes 2002. I januari tog hon beslutet att hon en gång för alla skulle bli mer hälsosam och gå ner i vikt.

– Jag hade börjat få ont i knäna, och tappa orken. Jag kände att det var dags att ta tag i problemet innan min hälsa drabbades på allvar, säger Camilla.

Testa Väger du för mycket? Testa ditt BMI här och få svar på 10 sekunder.

Fick tips av sin kusin

Att det blev just Wellobe berodde på ett tips från Camillas kusin.

– Jag var mycket skeptisk och trodde faktiskt inte att att det skulle funka men det har varit mycket lättare än jag föreställt mig, säger hon och förtsätter:

– Jag är ingen person som håller på med mycket appar i telefonen så jag var orolig för att jag inte skulle orka hålla på att logga allting men det har fungerat jättebra.

Har redan gått ner 28 kilo

Camilla som startade på 114,5 kg har redan gått ner 28 kg och ligger just nu på 86,5 kg. I höst har hon valt att hoppa på Hitta höstformen med Wellobe och ska nu lägga i högsta växeln för att komma ner under 80 kg.

– Jag är ganska övertygad om att det kommer bli mycket svårare att tappa de sista kilona. Min utmaning nu är att komma i gång och motionera mer och fortsätta att kämpa på för att ställa om till min nya livsstil.

Vad har varit de största fördelarna med viktnedgången?

– Jag har mycket mer energi och är mer effektiv. Jag var effektiv innan men inser nu att jag orkar betydligt mer.  Sen är det kul att kunna handla kläder i vanliga butiker igen, säger hon.

Vad har varit svårast?

– De första två veckorna var jättesvåra men sen har det fungerat bra. Jag tog bort alla stora frestelser de första tre månaderna men nu kan jag behärska mig och nu kan jag bestämma mig för att ta lite fika eller bara några bitar smågodis.

Har du haft en stadig viktnedgång eller tappat mer i olika perioder?

– Jag valde aktivt att jag inte skulle fokusera på att gå ner så mycket i vikt i sommar utan mer behålla vikten. Jag gick fortfarande ner men bara 5 kilo totalt. Nu i höst kommer jag fokusera mer på att tappa vikt och ta tag i min stora utmaning att börja motionera mer. Därför tänker jag försöka mig på att springa lite nu när jag inte är lika tung längre, säger hon.

Vad är målet?

– När jag började min resa satte jag målet på 79 kg, att tappa mer än 35 kg kändes för ofattbart. Nu har jag börjat fundera på om jag skulle försöka kommer ner lite till. Mitt mål är inte att bli trådsmal men hälsosam och inte behöva oroa mig för några sjukdomar som beror på min övervikt, säger Camilla.

Behöver du också hjälp med vikten? Läs mer om Wellobe och hur det fungerar här

Har du redan bestämt dig? Starta din viktresa med Wellobe nu – bli medlem här

Här kan du läsa mer om Hitta Höstformen med Wellobe

Karin Holmberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här