Camilla Bengtsson om sin viktresa i Wellobe.
Camilla Bengtsson om sin viktresa i Wellobe. Foto: PRIVAT.

”Appen fick det att funka för mig”

Från början var Camilla Bengtssons mål att gå ner 10 kilo.
I dag är hon nästan 23 kilo lättare – och fortsätter dessutom att rasa i vikt.
– Allt jag har gjort är att räkna kalorier. Det är ren matematik, säger hon.

Känner du igen dig? Nå DINA hälsomål – med vår hjälp

Trots att Camilla Bengtsson, 46, alltid har varit aktiv, började hon för några år sedan att stadigt öka i vikt. Dock inte utan att veta varför: När barnen flyttade började hon plugga och blev allt mer stillasittande. Men värst var att hon och maken allt oftare slarvade med maten:
– Det blev lite fest varje dag skulle man kunna säga, både godis och efterrätter – och alltid trerätters på fredagar. Vad jag däremot inte förstod var hur vågen kunde stå blickstilla när jag trots allt tränade spinning två gånger i veckan, säger hon.

Bestämde sig för att köra igång ordentligt

I januari 2013 gick Camilla med i Wellobe, men utan att riktigt engagera sig. Vad hon däremot gjorde var att väga sig varje vecka. Och hon blev lika ledsen varje gång.
– Vändningen kom först i juni 2013. Dels då jag fick barnbarn för henne ville jag ju kunna leka obehindrat med, dels då jag fick se bilder från en solresa när jag var som mest överviktigt. När jag sedan gick på semester bestämde jag mig för att köra igång ordentligt. Så samtidigt som jag lade om kosten efter mitt program på Wellobe, började jag promenera varje dag innan frukost.

Förlängde sitt abonnemang

Camilla satte som mål att gå ner 10 kilo på 20 veckor. Och det var enklare än hon hade trott.
– Det var inga konstigheter alls. Jag slutade helt enkelt bara med godis, kakor, glass och läsk, och började promenera och cykla. Sedan blev det bara roligare och roligare ju mer jag såg att mina kurvor gick neråt, så efter att de 20 veckorna var över och jag hade nått mitt mål bestämde jag mig för att ta det hela till en ny nivå: I januari 2014 började jag träna också.
 

”Efterrätter existerar inte längre”
Nästan exakt ett år efter att Camilla väl bestämt sig för att bli kvitt sin övervikt hade hon gått nersammanlagt 23 kilo. I dag tränar både hon och maken – som för övrigt har åkt lite snålsjuts på Camilla och gått ner 18 kilo – löpning och military fitness via Hemvärnet. Mellan varven blir det även en hel del BodyPump och Yoga.
– I dag har vi helt vänt på steken, kan man säga. Efterrätter existerar inte i våra liv längre och det är heller ingenting vi saknar. Samtidigt är det så himla bra att Wellobe inte förespråkar någon speciell diet. Ingenting är förbjudet. Om jag har en kaloribudget på 1 200 kalorier per dag får jag själv välja vad jag vill "köpa" för dem. Vill jag då äta geléhallon så kan jag göra det, men då kommer jag också vara rätt hungrig på kvällen och därför är det ingenting man gör så många gånger. Det viktiga är att man är ärlig mot sig själv. För man kan lära sig något nytt av varje dag, även dåliga dagar. Det är ren matematik.
Vilken tycker du att den främsta fördelen har varit med Wellobe?
– Appen, speciellt nu efter alla uppdateringar. Den gör allting väldigt tillgängligt så att jag snabbt kan kolla att "om jag äter det här, då har jag så mycket utrymme kvar att äta i dag". Eftersom jag har varit så flitig på sistone har jag också haft väldigt roligt med statistiken. Och ibland går jag till tillbaka bara för att påminna mig själv om hur långt jag faktiskt har kommit.

Detta får du som medlem i Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här