Privat

Sophie: ”Det svåraste har varit att lära sig att äta mindre”

För tre veckor sedan vägde Sophie Kling in sig på 109,5 kilo.
Med en ellitidrottar-bakgrund i bagaget var hon fast besluten om att en gång för alla få koll på kosten och börja träna ordentligt igen.
Nu tre veckor senare är hon i full gång.
– Jag har gått ner 3,1 kilo på tre veckor, säger hon

Sophie Kling, 26, har alltid gillat att träna. Redan som barn började hon träna friidrott flera gånger i veckan och tävlade både i ungdoms-SM och i senior-SM. Men trots att hon tränade var hon redan som 14 årig överviktig och det är något hon kämpat med de senaste 12 åren.

Socker, kakor, chips och för stora portioner har under flera år varit vanliga inslag i hennes liv. När hon för två år sedan drabbades av diskbråck tappade hon motivationen för att träna.

I somras tog hon tag i sin kost och träning igen och tränar nu styrketräning ett par gånger i veckan och hade redan innan utmaningen plockat bort sötsaker, chips och liknande från sin mathållning.

Vill du också hoppa på utmaningen? Gör som Sophie – bli medlem i Wellobe här

Vad har varit svårast under dessa tre veckor?

–  Jag tycker att det som varit svårast har varit fördelningen av kalorier och att lära sig att äta mindre. Framförallt har det varit svårt att hitta mellanmål som jag känner att jag håller mig mätt på men som inte innehåller allt för många kalorier.

Vad har varit den största omställningen med maten?

– Största förändringen med kosten har nog varit det mindre antalet på kcal/dag. Jag gjorde min stora kostomläggning i somras när jag slutade med sötsaker och chips mm och därför har det varit lätt att fortsätta på det spåret nu.

Vad har du tränat under dessa veckor?

– Jag har tränat ganska blandat, dels ganska hård styrketräning, jag har kört mårtens medlepass flera gånger och sen kört kondition på crosstrainer. Även kompletterat med Stavgångspromenader på morgonen.

Du har gått ner 3,1 kilo på tre veckor, är du nöjd?

– Vecka två hade jag en väldigt lite viktminskning på 0,1 kg och det hade jag inte förväntat mig. Men på det stora hela så har jag fått resultaten jag vill ha. Jag försöker att inte ha för stora förväntningar för då blir det så mentalt jobbigt om jag inte når dem.

Har det hänt något annat under dessa tre veckor som överraskat dig?

– Något som jag inte hade räknat med är att personer i min omgivning har börjat fråga om jag har gått ner massor i vikt, och jag har fått komplimanger att det syns. Det är något som är peppande och roligt. Sen testade jag ett par byxor som jag haft liggande i garderoben i två år. Jag köpte dem lite för små så de har aldrig passat mig tidigare men nu kunde jag få på mig dem!

Hur är det att gå ner i vikt och ha hjälp från gruppen? Tycker du att det fungerar?

– Stödet från de andra är fantastiskt. Varje dag får jag flera peppande meddelande och tips från gruppen och det ger massor av motivation.

Viktminskning denna veckan: 0,8 kg

Viktminskning totalt: 3,1 kg

Vill du också hoppa på utmaningen? Gör som Sophie – bli medlem i Wellobe här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här