Jenny Malmqvist om sin viktresa i Wellobe.

”Jag åt som vanligt – men gick ner i vikt

På bara 8 månader gick Jenny ner 16 kilo.
Resultatet nådde hon med en stark vilja, joggingturer och koll på kalorier.
– Jag äter samma mat i dag som när jag var större, men i mindre portioner.

KOLLA: Hur mycket kan du gå ner i vikt med våra verktyg?

Efter en tids boende i Barcelona hade 36-åriga Jenny Malmqvist bestämt sig, nu fick det vara nog av "det goda livet". Jenny hade testat Viktväktarna utan resultat och utan vilja, men denna gången var hon fast besluten om att lyckas.

"Jag ville gå ner hälsosamt"

Minus 10 kilo var målet, men Jenny ville inte stressa med sin viktnedgång.
– Mitt mål var inte att gå ner så snabbt som möjligt, utan att gå ner hälsosamt plus att behålla min viktnedgång. Eftersom jag bodde utomlands då, passade Wellobe perfekt då man utgår från att räkna kalorier, det gjorde det hela väldigt smidigt. Wellobe fungerar var man än bor eller befinner sig, det tycker jag är superbra.

JUST NU: En månad på köpet

På gränsen till övervikt

Som mest hade Jenny ett BMI på 27,1. Det kanske inte låter mycket, men i förhållande till sin längd var det ändå på gränsen till övervikt. Hösten 2010 gick Jenny därför med i Wellobe och med hjälp av dagboken och kalorikoll började kilona att rasa.
– När jag började var första steget att ha 100 procent koll på kalorier, jag vägde också all min mat. I dag äter jag samma mat som innan men jag tar mindre portioner. Det var det viktigaste under min viktresa, att ha full koll på mitt kaloriintag.

Sprang sig smal

Träningen var enklare för Jenny än maten. Promenaderna övergick snabbt till joggingturer och idag springer Jenny för att hålla sig i form.
– Jag önskade mig ett löpband när jag fyllde år och det har verkligen hjälpt mig att både gå ner i vikt och därefter hålla mig i form. När jag inte springer ute så springer jag på bandet.

Minus 16 kilo

8 månader efter att Jenny blivit medlem i Wellobe hade hon tappat hela 16 kilo. Det blev 6 kilo mer än hon tänkt sig.
– Det var verkligen en rolig bonus att jag gick ner några extra kilo än jag tänkt mig från början. Idag är jag 36 år och i mitt livs bästa form någonsin, jag mår super!

Wellobe har blivit en rutin

Även om Jenny i dag nått sin målvikt är hon fortfarande medlem i Wellobe för att "hålla nollan".
– Wellobe.se har blivit en rutin för mig. Varje dag skriver in vad jag äter, jag tycker att det är ett bra sätt att hålla koll även om jag nått mitt mål. För mig handlar det om att ha kontroll och vara medveten om vad man stoppar i sig och att röra på sig.

Inspirerad? Testa kaloriräkning du med

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här