Detta är en gammal intervju och Sirines vikt kan ha ändrats.

”Jag var blind för min spegelbild”

Vågen stod på 105 kilo när hon plötsligt fick hjärtklappning.
– Jag blev rädd. Jag insåg plötsligt hur mycket jag vägde, säger Sirine Pharaon, som lade om livsstil och rasade 30 kilo.

Känner du igen dig? Testa samma metod

Mörkret ligger kompakt över Solna när Sirine Pharaon kommer hem från jobbet. Den drygt timslånga promenaden från Ericsson, där hon jobbar som kapacitetsplanerare, hör till vardagen. En vardag hon aldrig kunnat drömma om för bara 1,5 år sedan.
– Att jag någonsin skulle springa en mil eller springa överhuvudtaget hade jag aldrig föreställt mig, säger hon och berättar om sitt nya lätta liv och hur det inspirerat både familj, vänner och arbetskollegor.

Hur mycket kan du gå ner i vikt med samma verktyg?

JUST NU: 50% rabatt

Blind för sin egen spegelbild

Mest förvånad är hon över hur fort det gått. För hon hade egentligen inte reflekterat så mycket över vikten, men blev ordentligt skrämd när hjärtat sa ifrån.
– Läkaren hittade inget fel, men det var en väckarklocka.  Något måste göras åt vikten. Jag var nog blind för min egen spegelbild, så som jag tror många blir, säger Sirine som lagt på sig kilo för kilo de senaste femton åren.

”Svårast var att bestämma sig”

Dessutom skaffade Sirine bil och började jobba. Stillasittandet blev ett normalläge och ett BMI-test i kombination med en fettmätning som jobbet erbjöd visade ett katastrofresultat: Sirine hade hela 52 procent fett.
– Jag blev deprimerad, särskilt eftersom jag inte såg hur jag skulle kunna göra något åt det, säger hon.
Känner du igen dig? Starta HÄR

Gick med i Wellobe

Sirine sökte hjälp på vårdcentralen, men fick ingen hjälp. Dietisten sa att hon förväntat sig en större person och gav bara rådet att minska portionerna. Sirine började gå från jobbet i Kista och tappade ett par kilon. Men hon insåg att det inte räckte och gick med i Wellobe*.
– Svårast var att bestämma sig. När jag väl gjort det och hade satt upp ett mål gick det lättare än jag trott. Och ska jag vara ärlig var målet från början "bara" 20 kilos viktnedgång. Mer än så vågade jag inte hoppas på, säger hon.

”Äh, jag tar 10 kilo till”

Sirine var noggrann, använde alla föreslagna recept och loggade allt hon åt för att hålla koll på sina kalorier.
– Jag hade aldrig insett hur mycket kalorier vi får i oss och hur lite vi egentligen behöver för att må bra. Det tyckte jag var intressant, det triggade mig att fortsätta. Så när jag väl nådde min målvikt på 85 kilo tänkte jag att ”äh, jag tar tio kilo till ...”

Behöver du också hjälp med din hälsa? Starta HÄR

Fick stöttning runtomkring

Och tillslut stod vågen på 75 kilo, något hon till stor del anser var omgivningens förtjänst.
– Jag fick världens uppmuntran och hjälp av både familj och vänner. Jag fick en receptbok, träningskompisar och kollegor som till och med ändrade lunchrestaurang för att följa med mig på salladsbar.

”Det smittade av sig”

Många blev också inspirerade av Sirine så till den grad att de själva ändrade livsstil.
– Det smittade av sig. Jag fick ett helt nytt liv. Istället för att jobba över eller åka hem och ligga på soffan, bokade jag in träningspass efter jobbet och vänner jag tidigare träffade över en fika, följde ibland med.
Det blev ett nytt sätt att umgås och Sirine övertalades att både springa Midnattsloppet med kollegorna och att även sikta på ett halvmarathon.
– Jag har fått ett helt nytt liv. Jag orkar mycket mer och testar nya saker som jag aldrig skulle ha orkat tidigare: som till exempel att vandra uppför Kebnekaises södra topp...!
Starta DIN viktresa HÄR

Sirines bästa vikttips

1. Bestäm dig - en gång för alla.
2. Ge inte upp! Ofta går det fort i början, sedan kan det gå lite trögare och vissa månader fastnar man helt. Men då gäller det att ha tålamod.
3. Ge dig själv en dag i veckan där du kan unna dig något, även om det innebär att viktnedgången tar lite längre tid.

Det här får du som medlem I Wellobe

  • En mobilapp och loggbok som räknar alla dina kalorier
  • Ett rekommenderat kaloriintag per dag
  • Dina personliga framsteg i grafer och diagram
  • Planerade veckomenyer med kostscheman
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Tillgång till alla våra träningsprogram för online-träning
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Ett digitalt medlemsmagasin med fokus på mat, motion och motivation

Varmt välkommen till oss!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här