Vad är bäst att dricka till maten om jag vill gå ner i vikt?

Idag finns gott om trendiga drycker som lovar både det ena och det andra. Men se upp – har du dålig koll kan det vara så att du dricker onödiga kalorier.

Det är lätt att påverkas av snygga loggor och smart marknadsföring av drycker som sägs ha olika hälsoegenskaper. Trots att de innehåller grönt te, ingefära, frukt och bär kan de innehålla mer kalorier än vad man tror. Kalorier i flytande form är dessutom lätt att få i sig för mycket av eftersom de inte ger något mättnad. Kroppen registrerar inte att vi fått i oss extra energi.

Vitaminvatten

På senare tid har exempelvis olika typer av vitaminvatten blivit populära i Sverige. Men i själva verket innehåller de en hel del kalorier. En flaska på 0,5 l innehåller hela 21 gram socker och 84 kilokalorier.

Nå din drömvikt med oss!

Juicer

En annan dryck som många dricker eftersom den både är god och uppfattas som nyttig. Ett glas juice ger dock nästan lika många kalorier som tre apelsiner. Hela apelsiner ger dig dessutom fibrer och längre mättnad. Så vill du gå ner i vikt är det klokt att vara sparsam med denna.

Energidrycker

Samma sak här. Många energidrycker innehåller både koffein och socker, vilket i sig kan vara uppiggande – om än kortvarigt. Dock innehåller de – precis som vilken läsk som helst – mängder med kalorier och är inte alls lämpliga om du vill gå ner i vikt.
Den bästa drycken i alla lägen är sammanfattningsvis vatten...!
Med Wellobe kan du gå ner i vikt på ett säkert sätt – läs mer här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här