Under december la vi till tio nya vegetariska recept, skapade av Wellobes matinspiratör Markiz Talhaoui, i receptdatabasen. Här bjuder vi på ett av de nya recepten:
Ingredienser för 4 portioner (266 kcal per portion)
250 g hälleflundra (eller annan vit fisk)
250 g kokt torskfilé (eller annan vit fisk)
1 msk olivolja
1 st gul lök
1 st vitlökstklyfta
3 st tomater
100 g selleri
2 st lagerblad
1 tsk gurkmeja
1 msk färsk ingefära
1 pkt saffran
1 st fiskbuljong
2 dl vatten
1 msk tomatpuré
400 g potatis
Salt & peppar
1. Hacka lök, vitlök, selleri och tomaterna.
2. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs grönsakerna i 5 minuter under lock.
3. Tillsätt lagerbladen, gurkmeja, saffran och färsk riven ingefära (alt 1 tsk torkad malen ingefära). Rör runt. Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda i 5 minuter.
4. Tillsätt vattnet, fiskbuljong och rör ner tomatpurén. Låt sjuda i ytterligare 15 minuter.
5. Skala och skiva potatisen tunt. Tillsätt potatisen och fortsätt sjuda på låg värme i 20–25 minuter.
6. Skär fisken i mindre bitar.
7. När potatisen börjar blir klar är det dags att tillsätta fisken, lägg på locket och låt sjuda i 10 minuter till. Det är viktigt att inte överkoka fisken, den ska falla isär när du sätter en gaffel i.
8. Smaka av med salt och peppar.
Vill du ha tillgång till fler smarriga recept av Markiz?
Bli medlem i Wellobe
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.