Recept på fylld avokado från Wellobe.
Recept på fylld avokado från Wellobe. Foto: Sara Ringström.

Recept på fylld avokado med räkor – på under 400 kalorier

Försöker du gå ner i vikt är egen lunch i låda ett jättebra tips. Du håller lättare koll på såväl portionsstorlekar som antal kalorier. Det här receptet passar dock även som brunch, mellanmål eller kvällsmål.

Så här gör du

1. Dela avokadofrukterna och pilla ur kärnorna. Kläm lite saft från hälften av limen över och tärna sedan en av avokadofrukterna.
2. Lägg avokadon tillsammans med räkorna i en skål. Blanda resten av limesaften med övriga ingredienser till marinaden och blanda därefter ner räkorna.
3. Strimla vitkålen, skiva rädisorna och skala morötterna i långa remsor. Smaksätt grönsakerna med lite salt, rosépeppar och rapsolja.
4. Lägg en avokadohalva på varje tallrik, toppa med några räkor, strössla över lite sesamfrön och dekorera med limeklyftor. Servera med en valfri grönsallad till.

Bli medlem och få fri tillgång till hela vår receptbank

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här