Här bjuder vi på 3 smarriga helgrecept.
Passar utmärkt både till lunch och middag.
4 portioner/376 kcal/portion
4 st tortillabröd (strlk mellan)
2 dl tomatsås
200g kycklingfilé i bitar
1 msk margarin
salt och svartpeppar
200g kantareller (delade i bitar)
200g finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
muskot
1 tsk timjan
100g cocktailtomater i halvor
150g ost (17%)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tortillabröden på två plåtar och bred på tomatsås.
2. Stek kycklingfilén i hälften av margarinet, och salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt.
3. Stek kantarellerna, rödlöken och vitlöken i resten av margarinet. Smaka av med lite muskot (var försiktig med mängden), timjan, och salt och peppar.
4. Lägg kycklingen och alla grönsakerna på pizzan. Toppa även med cocktailtomaterna och lite ost. Grädda pizzorna i cirka 6-8 minuter.
Så tycker medlemmarna själva om Wellobe
4 portioner/305 kcal/port
600g torskrygg
300g vitkål
2 morötter
1 finhackad vitlöksklyft
1 tsk koncentrerad grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde (15%)
salt och svartpeppar
200g cocktailtomater
1 schalottenlök
150g kantareller
2 msk smör eller margarin
3 msk vitt vin (10%)
150g skalade räkor
6 kvistar färsk timjan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg torsken i en ugnsfast form, och salta och peppra. Låt stå i ugnen tillsammans med en termometer, tills kärntemperaturen har uppnått 45 grader.
2. Strimla undertiden vitkålen och morötterna fint. Finhacka vitlöken och låt allting koka i åtta minuter tillsammans med grädden och buljongen. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela cocktailtomaterna, finhacka löken, rensa och eventuellt dela kantarellerna. Stek alltihop i en panna med smör.
4. Tillsätt vinet, räkorna och timjan. Salta och peppra.
5. Lägg upp kålblandningen på en tallrik eller ett serveringsfat, lägg sedan fisken ovanpå. Servera med svampen på toppen av fisken tillsammans med lite sky.
JA, jag vill få hjälp med att gå ner några kilon
4 portioner/146 kcal/portion
1/2 blomkålshuvud
200g aubergine
1/2 squash
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
100g champinjoner
1 msk olivolja
salt och peppar
1 tsk torkade örter
400g krossade tomater
1 tsk smör
8 skivor kalkonbacon
1 dl hackade örter (basilika och persilja)
Gör så här:
1. Skär blomkålen i buketter, och auberginen, squashen och rödlöken i skivor. Skala även och finhacka vitlöken, och dela champinjonerna.
2. Hetta upp en panna med olja och lägg ner alla grönsaker i någon minut. Strö över salt, peppar och torkade örtkryddor. Häll över de krossade tomaterna och låta koka några minuter.
3. Stek kalkonbaconen någon minut och strö sedan över de färska örterna över ratatouillen. Servera!
JA, jag vill kickstarta min viktresa redan i dag
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.