Rabarber är en av sommarens delikatesser.
Den lite speciella och syrliga smaken passar lika bra i kräm som i paj, saft eller som tillbehör till yoghurten.
Här bjuder vi på ett recept på en smarrig rabarberkräm – som dessutom innehåller lite kalorier.
Rabarberkräm 4 portioner, 160 kcal per portion
800 gram Rabarber
100 gram socker
2 msk potatismjöl
1. Skölj rabarbern, putsa bort fula delar och skär i tändstickslånga bitar.
2. Häll lite vatten som en bottenskyla i en kastrull och låt sakta koka ca 5-8 minuter.
3. Tillsätt sockret och smaka av., red med lite Maizena eller potatismjöl utrört i kallt vatten till lagom konsistens. Tillsätt eventuellt sötningsmedel om krämen blir för sur och sockermängden behöver begränsas.
Tips: Serveras ljummen eller kall, eventuell med en liten bit lättglass som tillbehör.
Rabarbern kan blandas med skalade äpplen i småbitar eller jordgubbar.
Få tillgång till 1000-tals recept – bli medlem här!
Bli medlem här – Starta ditt medlemskap nu!
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.