Camilla Lindqvist

Tappa kilon - med husmanskost

Skippa enformiga dieter och gör som mängder av svenskar. Kom i form med klassisk husmanskost.

Trött på tråkiga dieter med specialkost för att gå ner i vikt? På Wellobe tycker vi inte om förbud och därför är all mat tillåten – i rätta mängder. Många av våra medlemmar har gått ner i vikt genom att äta husmanskost. Eftersom denna typ av mat är så populär, finns mängder av husmans-recept att laga eller inspireras av på sajten.

Husmanskost med en twist

Trots många år på nacken behöver den klassisk husmanskosten inte vara tråkigt och förlegad. Du kan enkelt piffa upp de gamla rätterna med en ny ingrediens eller två. Testa en ärtsoppa med en god chévreost, strömming serverad på ett grovt bröd med ruccolasallad eller isterband med rödvin och rödlök. På Wellobe får du tusentals smarriga recept.

Strömming på grovt bröd - 4 portioner

Ingredienser:
400 gram strömming
1 dl ströbröd
2 msk margarin
100 gram ruccolasallad
400 gram vete eller rågbröd
4 msk lingonsylt
4 msk stenbitskaviar
50 gram rödlök i bitar
Så gör du:
Vänd strömmingfiléerna i ströbröd och stek dem sedan i margarin. Lägg ruccola på 4 stora brödskivor och lägg strömmingen ovanpå. Toppa med lingonsylt, stenbitskaviar och rödlök. Klart!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här