Wellobes dietist tipsar om 5 nya vanor.

Kickstarta med 5 nya vanor

Vill du snabbt komma igång med ditt nya hälsosamma liv? Wellobes dietist Josefine Jonasson tipsar om 5 väldigt enkla förändringar i vardagen som effektivt kan hjälpa dig att gå ner i vikt.

Kickstarta ditt nya liv – med vår hjälp

1. Ren mat

Hur kickstartar min sitt nya liv så snabbt och enkelt som möjligt? Ett tips är att börja äta så ”ren” mat som möjligt, det vill säga kött, fisk, fågel med grönsaker och rotfrukter. Komplettera med bra kolhydratkällor som till exempel quinoa, matkorn eller matvete. Försök att undvika röror, feta grytor eller gratänger och annan mat som är fulla med fett och kolhydrater.

JUST NU: 50% rabatt

2. Regelbundenhet

Planera dina måltider för hela dagar och försök få till en jämn regelbundenhet i ditt ätande. På så sätt undviker du att bli jättehungrig och står lättare emot sötsuget. God framförhållning är alltid en bra idé när det kommer till att kcikstarta sitt nya liv.

3. Skilj på fest och vardag

Givetvis ska du kunna unna dig något extra då och då, men kanske inte varje dag. En kanelbulle till lördagsfikat är ingen fara, men att äta en bulle varje dag kommer inte direkt att hjälpa dig om ditt mål är att gå er i vikt. Du kommer dessutom att förflytta dina gränser och behöva något ytterligare för att få något ”extra” när det väl är dags för det.

4. Undvik söta drycker

Det finns absolut ingenting positivt med söta drycker, trist men sant. Vatten är det bästa alternativet. Försök att alltid ha en kanna vatten i kylen, och tillsätt gärna några skivor citron eller gurka så känns det lite roligare.

5. Utmana dig själv

Ett annat tips för att kickstarta ditt nya liv är att försöka prova exempelvis en ny grönsak eller frukt varje vecka. Kanske hittar du en ny favorit som du inte kan vara utan? Vill du höja ribban ännu mer än så är ett annat tips att införliva dina nya, goda vanor i din matlagning. Som medlem i Wellobe får du tillgång till tusentals goda, nyttiga och inspirerande recept – med alla kalorier inräknade.

Kickstarta ditt nya liv – med våra verktyg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här