Recept på Zucchinipasta med pumpa och pesto. Foto: Wellobe.
Zucchinipasta med rostad pumpa och nötpesto
Ingredienser för 4 portioner (430 kcal per portion)
Ingredienser
400 g pumpa
500 g zucchini
100 g linser, kokta
salt & peppar
30 g valnötter
1 msk olivolja
50 blad basilika
4 msk parmesanost, riven
70 g ruccola
300 g bönpasta spaghetti, svarta bönor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala pumpan skär dem i klyftor. Lägg dem på en bakplåtspapper i en plåt och ringla 2 tsk olivolja över, salta & peppra. Stek dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Börja med att rosta valnötterna i en torr stekpanna i 2-3 minuter. Lägg sedan ner nötterna i en matberedare och tillsätt basilika, olivolja, parmesanost och ruccola, mixa väl. Smaka av med salt och peppar.
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda med nykokt pasta med pumpan, bönorna och peston i en stekpanna 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.
Räkna ut när du kan nå din målvikt
Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.
cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här