Det är mer kalorier i mjölk än du tror.
Det är mer kalorier i mjölk än du tror. Foto: Colourbox.

Hur många kalorier är det i mjölk?

Dricker du mängder med mjölk för att det är nyttigt? Då kan det vara dags att tänka om. För faktum är att det mer kalorier i mjölk än du tror, enligt dietisten.

Ska sanningen fram är det förstås helt rätt att mjölk är väldigt nyttigt. Det innehåller protein, kalcium, D-vitamin och en mängd andra näringsämnen som vi behöver varje dag och är därmed perfekt som måltidsdryck.

Mjölk som törstsläckare inte bra

Men förutom att tillföra din kropp massa bra näring innehåller dessvärre mjölk också mellan 40 och 60 kalorier per deciliter. Det är alltså ungefär samma mängd kalorier som i en sockerstinn Coca cola. Och kanske låter det inte så mycket, men om du använder mjölken som törstsläckare och halsar en halvliter på någon minut så får du förutom näringen också i dig mellan 200 och 300 kilokalorier. Och det är en hel del.

Inget i världen slår vanligt vatten

Slutsatsen är att det gäller att dricka mjölk med måtta och räkna in den i dagens totala "kaloribudget". Allra särskilt om du försöker gå ner eller hålla lite koll på din vikt. Och jämför du olika törstsläckare är det inget i världen som slår vanligt vatten...!

Vill du ha mer tips och råd från dietisten?
Bli medlem här

Josefine Jonasson

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här