Gott till Halloween

Vi efterlyste smala godsaker. Ni skickade både recept och kloka ord om hur vi ska klara en gottehelg som denna. Här har vi samlat de bästa.

Halloween förknippas ofta med sötsaker av olika slag. Även om man inte själv tänker äta godis, känner många att de gärna vill ha lite hemma ifall grannbarnen skulle banka på dörren och ropa ”bus eller godis”. Och när vi står där vid godishyllan är det nog många som stoppar ner lite extra, trots att man egentligen vet att det aldrig brukar gå åt. Och det vill man ju inte gärna slänga sedan, eller hur? Varför inte ordna lite bättre godsaker? undrade vi på Wellobe och efterlyste smala alternativ eller annan helglyx.

”Frozen yoghurt med hackad, torkad frukt i. Det är gott. Alternativt päronskivor doppade i ett tunt (TUNT!) lager choklad, det är inte så illa som att sätta i sig något som är choklad rakt igenom, men man får fortfarande själva smaken. Steviasötade kokosbollar med kesella istället för smör går också ner.”

//Nathalie

”Helglyx består av nyttiga chokladbollar, nyttig fudge ibland (sånt jag bakar själv), popcorn eller salta pinnar och middagen är ofta en kycklingsallad. Cola zero på burk känns lyxigt och Loka med någon god smak i smååå sööööta glas. :-P”

//Tintti

”Lägg en klase blå vindruvor i frysen ~3 timmar. Njut sedan tillsammans med en bit mörk choklad, gärna med havssalt.”

//Sara

”Skiva bananer. Frys dem, mixa dem och häll på kakao efter smak alternativt mixa i andra bär.....supergod glass!”

//Mona

”Jag är heeelt torsk på kesella hallon toppat med frusna hallon och riven kokos. Rekommenderas!!!”

//Helena

”Popcorn popcorn popcorn popcorn popcorn.....älskart´”.

//Shirin

”Fredagsmys för mig är antingen räkor och ett glas vin.  Lördagskvällen brukar gå i ungefär samma tema. Tacos (inget bröd för mig) med mycket grönsaker. Eller nån god köttbit med ugnsrostade potatisklyftor utan olja. Eller så äter jag bara grönsaker till. Det funkar jättebra, och jag saknar inget....Min stora last är ju då dessertostar! Men köper jag inga, så har jag inga hemma, och då kan jag inte äta. Samma sak med kaffebröd... Helgmys för mig är en god frukost tillsammans med familjen, med nybakt eller rostat bröd :)”

//Blyger

”Min helglyx är att jag hinner med min långa runda i löpspåret och att jag sedan kan kura ihop i soffan och virka, sticka något fint. Perfekt!”

//Knattis

”Jag vill belöna mig själv med något som känns lyxigt. Den belöningen kan vara mat eller dryck, men det är också att häva sig i soffan och titta på någon film...”

//Tintti

”Lyxen på helgen är då att man kan sova hur länge man vill. Att jag kan rida en långtur med min dotter på våra hästar. Att kunna sitta i trädgården och njuta av fint väder med en kopp kaffe. Att kunna gå en sväng och plocka svamp. Maten är inte fokus på helgen egentligen. Även om min man tycker det är viktigt. Då kan man ju fråga sig varför jag hade några kilos övervikt? Jag var slapp och följde makens matvanor (han går inte upp i vikt hur han än äter). Jag såg alltid till att vi fick lika mycket på tallriken. Dumt eftersom han kräver mer mat än mig. Så den vanan har jag lagt av med. Jag rättar min matsäck efter min magsäck :)”

//Hanna

Och hur tänkte ni nu? Tips på sötsaker? undrar säkert många av er som klarar av att vara utan.

Vår dietist Josefine förklarar så här i sin blogg

Inte med i Wellobe? Gå med i dag. Klicka här!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här