Colourbox

Hur ska jag äta när jag jobbar natt?

Här ger dietisten Josefine Jonasson nattugglorna sina bästa kosttips.

Det är många som jobbar natt och inte vet hur man ska äta för att nå sin målvikt. Att jobba natt kan vara besvärligt när man vill gå ner i vikt – men det är absolut inte omöjligt.
– Mitt förslag är att försöka äta på ungefär samma tider varje dag, oavsett hur man jobbar. Ibland kan det förstås behövas en liten förskjutning av lunchen och middagen när man sover, men hoppa inte över någon måltid, säger Josefine Jonasson.

Undvik tung mat

När du är vaken och ledig på dagen äter du mellanmålen då. När du jobbar natt äter du dem på natten. Men undvik för tung mat på natten.
– En frukt, smörgås, Varma koppen eller lite yoghurt är bra, men ät helst inga större måltider. Har du ett fysiskt tungt jobb kan du förstås behöva äta lite mer för att orka. Men känn efter vad just din kropp behöver, säger Josefine Jonasson.

Låt oss hjälpa dig – så ökar chansen att du lyckas gå ner i vikt

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här