Kan sallad få en att gå ner i vikt? Läs mer här.
Kan sallad få en att gå ner i vikt? Läs mer här. Foto: Colourbox.

Går man ner i vikt av att bara äta sallad?

Nja, riktigt så enkelt är det inte. Här förklarar vi varför.

Ett av de allra vanligaste misstagen som många som försöker äta hälsosamt för att gå ner i vikt gör, är att dränka sina "hälsosamma" sallader i krämiga dressingar. Kanske tänker man inte på hur många kalorier de faktiskt kan innehålla, eller så tänker man att det är okej eftersom man ju "faktiskt ändå bara äter sallad".

Olivolja är vår allra största fettfälla
Ett vanligt misstag är dessutom att byta ut dressingarna mot olivolja, för att sedan tro att måste man ju ändå sitta säkert. Men det är bara att lura sig själv ytterligare.
”Olivolja är så gott att det är frestande att använda i allt, som exempelvis tonfisk, men det är i själva verket en av våra allra största fettfällor. Välj därför hellre andra produkter, som tonfisk i vatten”, säger Georgeanne Brennan, författare till boken "Salad of the day".

Ös på med valfria kryddor
Ett annan vanlig miss är att folk överöser sina sallader med fetaost eller mozzarella. Brennans rekommendation är dock att du minskar den mängden och byter ut mot mer färska tomater, gurkor och bönor. 
Avsluta sedan även salladen med att ösa på med valfria kryddor. ”Det väger nämligen upp för avsaknaden av de smaker som fettet annars förstärker", säger Brennan.
Få fler tips på hur du ska äta för att gå ner i vikt – bli medlem här
Källa: Huffington Post

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här