Colourbox, Kristin Lidell, Maria Östlin

Lyxig trerättersmeny till nyår

Fira in det nya året med den här festmenyn. Den har alla kalorier inräknade, vilket är perfekt för dig som vill gå ner i vikt. Då kan du själv välja vad du tycker att du har råd med och inte. Och nej, man måste inte ta av allt.

Räkcocktail med grape och Sechuanpeppar

4 portioner, 78 kcal per person
Ingredienser

  • 150 g grapefrukt skuren i hinnfria klyftor
  • 150 g nätmelon i tärningar
  • 150 g skalade räkor
  • 0,5 msk finhackad dill
  • 1,5 msk färskpressad apelsinjuice
  • 0,5 msk olivolja
  • lättkrossad sechuanpeppar
  • salt

Gör såhär
1. Blanda grapefrukt, räkor, melon och dill i en bunke. Fördela i fyra glas.
2. Blanda pressad apelsin, olivolja, Sechuanpeppar och salt i en tallrik.
3. Häll dressingen över frukten och räkorna. Garnera med lite dill.

Oxfilé med potatis i kapprock

4 portioner, 517 kcal per person

Ingredienser

  • 4 portioner oxfilé
  • 1 msk flytande margarin, 80% fett
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 8 kvistar färsk timjan
  • 1 msk havssalt
  • 2 dl portvin, 20 %
  • 2 msk köttfond
  • 1 dl vatten
  • 0,2 dl honung
  • 300 g sockerärton och spritärtor
  • 4 knippen salladslök
  • 2 msk äppelcidervinäger, 7%
  • 2 msk socker
  • salt och peppar

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skiva potatisen. Fördela dem på fyra smörgåspappersark och tillsätt olivolja, timjan och salt. Vik sedan ihop pappret till ett tätt paket och lägg dem på en plåt i ugnen i 25-30 minuter.
2. Blanda portvin, flytande köttfond, vatten och honung i en kastrull och låt koka till hälften är kvar. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär sockerärtor och salladslök i mindre bitar. Fräs i en teflonpanna tillsammans med spritärtor, äppelcidervinäger och socker.
4. Dela oxfilén i fyra portionsbitar och bryn i margarin i en het panna. Salta och peppra efter smak.
5. Efter att potatisen blivit färdig i ugnen, sänk temperaturen till 160° och stek köttet klart i ugnen. Det tar cirka 8-10 minuter. Veckla upp kapprocken precis innan servering och servera tillsammans med oxfilén, såsen och ärtorna.

Jordgubbsgazpacho

4 portioner, 176 kcal per person

Ingredienser

  • 1,5 l rensade och sköljda jordgubbar
  • 4 dl färskpressad apelsin-jordgubssjuice (Brämhult)
  • 3 msk socker
  • 3 msk hackad färsk mynta
  • is

Gör såhär
1. Kör jordgubbarna med sockret i matberedare till en puré.
2. Mixa jordgubbsmixen med juicen och myntan.
3. Servera med is.

Få fler goda och smala recepttips – regelbundet

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här