Markiz Talhaoui från Sveriges mästerkock lagar svenska klassiker – med färre kalorier. Den här köttfärslimpan till exempel innehåller bara 460 kalorier per portion.
OBS! Receptet är beräknat till 4 personer.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Riv eller finhacka lök.
3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla cirka 5 minuter.
4. Tillsätt färs, ägg, löken, kryddorna, salt och peppar. Blanda till en fast smet. Forma smeten till en limpa. Lägg i en ugnsfast form. Stick i en stektermometer till mitten på limpan. Ställ in i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Stek till innertemperatur 70°C, 30-45 minuter.
5. Skala och koka potatis.
7. Vispa ut mjöl i en liten del av mjölken i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Koka upp under vispning och tillsätt mjölk långsamt.
8. Tillsätt fond och soja och låt småputtra. Späd med mer mjölk om såsen blir för tjock.
9. Servera köttfärslimpa med potatis och sås.
Läs även
Parmesanpanerad torsk med lättfrästa rödbetor
Recept på räkomelett – under 500 kcal
Recept på vegetarisk Stroganoff
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.