En vanlig uppfattning är att näringen försvinner i micron.
Men hur är det, hur påverkas egentligen mat av att micras?
Såhär säger Wellobes dietist.
Hej Josefine,
jag har en fundering om att micra mat. Jag har läst att näring, vitaminer och sånt försvinner ur grönsaker när man micrar? Stämmer det?
//Hälsningar Jesper
Josefine Jonasson, dietist: När man tillagar grönsaker försvinner alltid en del av vitaminerna, men hur mycket som försvinner har med uppvärmningstiden och försvinner alltså en större andel av näringen till vattnet. Du kan med fördel därför använda vattnet som bas till en soppa eller gryta, då får du ta del av vitaminerna i alla fall. Var inte rädd för att använda micron – eftersom tillagningstiden blir kort kan den ibland till och med vara bättre än spisen.
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.