Taco är en riktig favorit bland många familjer.
Fläskfilé taco de lux
Ett recept av Sara Begner för Coop Hälsokasse
421 kcal per portion
Tillagningstid: 30 minuter
Fett: 38,4%
Kolhydrater: 31%
Protein: 30,6%
Ingredienser för 4 portioner
Fläskfilé, 500 gram
Taco kryddmix, 2 msk
Olivolja, 0,5 msk
Majs, konserv, 1 dl
Avokado, 2 stycken
Vitlök riven, 1 klyfta
Koriander, hackad, 1 dl
Lime, pressad saft, 0,5 st
Tomat, 2 st
Tortillabröd, 4 stycken
Koriander finhackad, 1 tsk
Så här gör du:
1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Hetta upp en stekpanna och bryn runt om till fin yta. Ta upp och lägg i en ugnsform.
2. Stek mitt i ugnen i 15–20 min. Använd gärna stektermometer, filén är perfekt vid 68°. Lägg in majskolven i ugnen de sista 10 min. Låt köttet vila.
3. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Tärna tomaterna och vänd runt. Smaka av med salt.
4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomat och majs och extra koriander.
Vill du få tillgång till fler recept? Som medlem i Wellobe kan du enkelt räkna kalorier och få inspirerande tips och recept för en hälsosam livsstil – Bli medlem här
VITKLUBB
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.