Taco är en riktig favorit bland många familjer.
Fläskfilé taco de lux
Ett recept av Sara Begner för Coop Hälsokasse
421 kcal per portion
Tillagningstid: 30 minuter
Fett: 38,4%
Kolhydrater: 31%
Protein: 30,6%
Ingredienser för 4 portioner
Fläskfilé, 500 gram
Taco kryddmix, 2 msk
Olivolja, 0,5 msk
Majs, konserv, 1 dl
Avokado, 2 stycken
Vitlök riven, 1 klyfta
Koriander, hackad, 1 dl
Lime, pressad saft, 0,5 st
Tomat, 2 st
Tortillabröd, 4 stycken
Koriander finhackad, 1 tsk
Så här gör du:
1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Hetta upp en stekpanna och bryn runt om till fin yta. Ta upp och lägg i en ugnsform.
2. Stek mitt i ugnen i 15–20 min. Använd gärna stektermometer, filén är perfekt vid 68°. Lägg in majskolven i ugnen de sista 10 min. Låt köttet vila.
3. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Tärna tomaterna och vänd runt. Smaka av med salt.
4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomat och majs och extra koriander.
Vill du få tillgång till fler recept? Som medlem i Wellobe kan du enkelt räkna kalorier och få inspirerande tips och recept för en hälsosam livsstil – Bli medlem här
VITKLUBB
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.