Taco är en favorit bland många familjer.
Men varför inte testa en ny variant med fläskfilé i helgen?
Här är ett recept på en lyxigare taco – under 500 kalorier.
Ett recept av Sara Begner
Antal portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Fett: 39%
Kolhydrater: 31%
Protein: 31%
Ingredienser
Så här gör du:
1. Rubba in fläskfilén med tacokrydda och ringla över olja. Hetta upp en stekpanna och bryn runt om till fin yta. Ta upp och lägg i en ugnsform.
2. Stek mitt i ugnen i 15–20 min. Använd gärna stektermometer, filén är perfekt vid 68°. Lägg in majskolven i ugnen de sista 10 min. Låt köttet vila.
3. Mosa avokado och blanda med vitlök, koriander och limesaft. Tärna tomaterna och vänd runt. Smaka av med salt.
4. Skär köttet i skivor och servera med tortillabröd, guacamole, tomat och majs och extra koriander.
Få tillgång till tusentals kaloriberäknade recept – som medlem
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.