Getty images

Så firar du påsk - med full kontroll

Ett överflöd av godis, en dignande buffet och både öl, vin och snaps.
Känner du orolig för att påskhelgen ska få dig att tappa kontrollen?
Här är våra tips på hur du både firar och njuter – med full koll.

Känner du igen dig? Få fri tillgång till ALLA våra verktyg

Vårens mysigaste högtid är här och självklart ska du njuta. Men ta ändå hjälp av din loggbok och håll lite koll på vad du äter och dricker, så slipper du få en tråkig överraskning efter helgen. Och tänk på att det finns fler sätt att må bra på än att frossa i mat och dryck. Ta en promenad i vårvädret, spendera tid i naturen och umgås med dina nära och kära.

Våra bästa påsktips

1. Nej, du måste inte äta godis bara för att det finns. Och framförallt måste du inte äta allt eller ingenting. Ett bra riktmärke kan vara att ett normalstort påskskägg på cirka 400 gram innehåller hela 1 600 kcal.
2. Testa att önska dig eller fylla årets ägg med någonting annat än godis. Varför inte en skraplott, biobiljett, parfym eller något annat kul?
3. Givetvis ska du njuta av årets påskbuffet. Men försök hålla lite koll på dina portionsstorlekar. Det är alltid lätt hänt att ta för mycket när det finns mycket mat.
4. Glöm inte bort grönsakerna på påskbordet. Tvärtom, börja gärna fylla din tallrik med dem. Det kan hjälpa mycket att blanda ut din portion med energisnåla grönsaker.
Få fri tillgång till ALLA våra recept och träningsprogram

5. Välj hellre smaksatt vatten än söt påskmust. Citron, gurka eller apelsin i en vanlig tillbringare med några isbitar ger jättegod, fräsch smak.
6. Tänk även på att alkohol innehåller en hel del kalorier, så drick med måtta så att du inte "häller i dig onödig energi" utan att tänka på det.
7. Framför allt, fundera redan innan påskfesten vad du faktiskt tycker det är värt att spendera "din kaloribudget" på. Välj aktivt från början och håll dig sedan till din plan, så kommer du att njuta och må bättre både innan, under och efter helgen.

Glad påsk!

//önskar alla vi på Wellobe*

Det här får du som medlem

  • En kostplan
  • En loggbok och mobilapp som håller koll på alla kalorier in och ut
  • En bank med tusentals kaloriberäknade recept
  • Dina framsteg i grafer och tabeller
  • Tips, råd och stöd av några av Sveriges ledande hälsoexperter
  • Ett välbesökt medlemsforum med andra likasinnade
  • Tillgång till alla våra träningsprogram
    Varmt välkommen till oss!

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här