Thomas Skoglund tipsar om sin favoritsmoothie – klar på mindre än fem minuter.

PT:ns hälsodrink: ”Skyddar kroppen inifrån”

Vi nordbor drabbas i snitt av två till fyra rejäla förkylningar per år. Detta trots mångas ökade medvetenhet kring såväl handhygien- som stärkande råvaror.
Här följer hälsodrinken som skyddar kroppen inifrån, samtidigt som den fyller musklerna med smarta byggstenar. Och du, det bästa av allt – den blandas på mindre än fem minuter!

Få tillgång till ditt personliga kostschema direkt – som medlem

Ingredienser:
2 dl Naturell yoghurt
2 dl Naturell Havredryck (berikad)
0,5 dl proteinpulver (se alternativ längre ned)
0,5 dl frysta blåbär
0,5 dl frysta jordgubbar
0,5 – 1 tsk riven ingefära
Saften från 0,5 citron

Så gör du:
Drinkens genialitet återfinns delvis i dess enkelhet. Glöm allt vad grace och elegans heter, här blandas istället yoghurt, havredryck, proteinpulver och bär direkt i en blender, alternativt med stavmixer. Riv därefter ned ingefära och pressa i citronsaften innan allt mixas på nytt.
Redo att servera!

JUST NU: 50% rabatt

Det här innehåller hälsodrinken

Blåbär
Blåbär är mirakelbäret som är fullproppat med antioxidanter och vitaminer. Här återfinns bland annat C-, E-, B6-vitamin, magnesium, kalcium och syretransporterande järn.
Genom att dagligen addera blåbär i kosten försäkrar vi oss alltså om att skänka kroppen en återkommande hälsoboost den sent kommer glömma.

Jordgubbar
Tack vare jordgubbarnas skyhöga innehåll av C-vitamin och mangan råder inga tvivel om dess självklara plats i vår hälsodrink. Om bärets vitaminrikedom inte övertygar dig, bör de facto att jordgubbarna dessutom förbättrar kroppens värdefulla järnupptag sätta även den kräsne skeptikern på plats.

Havremjölk (berikad)
En av de senaste upptäckterna inom förkylningsforskningen återfinns bland D-vitaminens betydande roll. Detta då ökat D-vitaminintag visats påverka våra vita blodkroppar positivt, något som i sin tur effektiviserar kroppens naturliga infektionsförsvar.

Ingefära
Ingefära är vår mest klassiska egenhjälp vid förkylningssymptom, en pallplacering den potenta örten sannerligen lever upp till. Ingefära har visats verka antiinflammatoriskt, bidra till ökad blodcirkulation, smärtlindra ömma leder och stärka immunförsvarsvaret tack vare dess skyhöga antioxidanthalter. Kort och gott, naturrikets motsvarighet till en schweizisk armékniv.

Proteinpulver
Studier visar att låga proteinhalter tenderar försämra kroppens immunförsvar, men det är inte allt. Bristande näringsnivåer har också visats försämra reparationen av nedbrutna muskler, något som kan sätta besvärliga käppar i våra muskelbyggande- och muskeltonande hjul. Om du inte önskar använda proteinpulver kan ingrediensen ersättas med naturliga alternativ, som sojabönor, naturell kvarg och hampafrö.

Naturell yoghurt
Yoghurtens bidragande faktorer kretsar främst kring konsistens och smak. Men trots att innehållet inte stärker immunförsvaret, bidrar ändå ingrediensen med matnyttiga effekter. Visste du att innehållet i en portion naturell yoghurt bidrar med hela 100 miljoner goda bakterier, något som bidrar till en sund och välmående mage.

Citron
Citronen har länge varit c-vitaminernas okrönte konung. Men att överösa immunförsvaret med denna mirakelvitamin är inte allt citrusfrukten är kapabel till. Andra välkomna egenskaper, inte minst vid besvärliga förkylningar, är att dess sura fruktsaft verkar antiseptiskt och lindrande vid svullna och irriterade öron- och halsgångar.

Bli medlem – skapa din egen veckomeny direkt

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här