Johner

Hur många kalorier innehåller lussekatter, glögg och pepparkakor? Se hela kalorilistan här

Lussekatter, pepparkakor, julgodis och glögg. Första advent är snart här och då ska det fikas. Men hur många kalorier innehåller egentligen ett traditionellt adventsfika? Se hela kalorilistan här.

Tända ljus och julmusik, med lussebullar, pepparkakor och glögg. Visst är det mysigt, men frågan är hur mycket det egentligen är värt om du försöker gå ner i vikt? För inte bara ska det fikas en, två, tre – utan minst fyra söndagar i rad. Lägger du även på alla adventsfiranden med vännerna och kollegorna på det en hel del extra kalorier. Sedan kommer luciafirandet och julaftonen, med både julgodis och julbord. Och därefter kommer nyårsafton.
– Tänk på att bara äta det du tycker är riktigt gott. Smaska inte i dig pepparkakor bara för att de råkar stå där på bordet. Bestäm dig redan nu för hur ditt 2015 ska börja. Det är nu du kan styra det – inte vid 12-slaget på nyårsafton, säger Josefine Jonasson, dietist på Wellobe.
Vill du ha hjälp så att du INTE går upp i jul? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här