En nyttig middag, hur ser den egentligen ut?

Vad är en nyttig middag?

En nyttig middag, vad är egentligen det? Hur ser den ut?
Ska den vara kalorisnål, med få kolhydrater, mycket protein och fiber?
Här tipsar vi på Wellobe om hur du kan tänka när du vill äta en nyttig middag.

Nå din målvikt – starta ditt medlemskap idag!

På Wellobe hittar du tusentals kaloriberäknade recept där du enkelt kan se fördelning mellan fett, protein och kolhydrater – allt för att du ska kunna välja en nyttig middag oavsett om du vill äta middagar med färre fett, mer protein eller begränsa ditt intag av kolhydrater.

JUST NU: 50% rabatt

Nyttig middag

På Wellobe finns det inga förbud. Allt handlar om att du ska äta näringsrik och god mat men hålla dig till en en viss daglig kalorimängd. Vill du äta pasta med gräddsås är det helt ok( men du får vara beredd på att du inte kan ta en så stor portion om du vill äta fler mål den dagen). Allt handlar om att lära sig att välja smart det vill säga välja de livsmedel som håller dig mätt länge utan att skena iväg med för mycket kalorier.

Dietisten tipsar

I Wellobes tjänst kan du lätt lära dig vad olika livsmedel innehåller genom att söka upp dem eller genom att använda den smarta scannern.

Tänk på att en måltid kan vara nyttig utan att vara kalorisnål. Till exempel innehåller nötter och avokado mycket kalorier men samtidigt fett som är bra för dig och som ger en bra mättnad. Det är alltså inte alltid det smartaste valet att välja livsmedel som innehåller färre kalorier. Däremot kan det vara smart att fylla upp mängden på tallriken genom att välja kalorisnåla tillbehör som sallad, broccoli eller kål. För dig som vill lära dig mer om hur du väljer smart för att skapa hälsosamma middagar finns det massor av artiklar att läsa i tjänsten. Det finns också möjlighet att en gång i veckan ställa frågor direkt till dietisten Josefine Jonasson.

Ät varierat

Wellobe är en tjänst för dig som vill gå ner i vikt, eller som bara vill börja äta mer hälsosamt och skapa en hälsosam livsstil. I tjänsten får du en anpassad kalorimängd baserad på dina förutsättningar och din målvikt. För att nå resultat handlar det om att äta varierat och att röra dig mer i vardagen – inte bara för vikten utan för hälsan.

Nyfiken och vill veta mer – bli medlem här!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här