Självklart ska du njuta i påsk, men det behöver inte betyda att du måste släppa allt.
Vårt tips är att undvika de allra fetaste sillsorterna om du vill hålla dig i form.
Här är ett supergott och samtidigt smalt recept.
Få fri tillgång till ALLA våra verktyg
Majonnäs och feta senaps- och skärgårdsröror i all ära. En lite bättre variant än de allra fetaste sillsorterna är faktiskt den traditionella matjessillen, menar Josefine Jonasson, dietist på Wellobe. Även den innehåller fett, men bra sådant.
– Alla gillar dock inte matjessill och föredrar andra sillsorter. Och även om vissa av dem kan innehålla färre kalorier, ger inläggningar oftast sämre fett än matjessillen.
Gör du egna inläggningar kan du dock både bestämma vilket fett och hur många kalorier de ska innehålla. Så varför inte testa en mer hälsosam variant med gräslök, rödlök och rädisor? Nedan bjuder vi på ett lite smalare sillrecept.
8 portioner, 181 kcal/portion
125 g kavring
40 g smör
125 g matjessill
3 dl gräddfil
1 dl finhackad gräslök
50 g finhackad rödlök
1 msk dragon
1 klyfta pressad vitlök
1 tsk gelatinpulver
en knippe rädisor
Få fri tillgång till ALLA våra tusentals recept
Gör såhär:
1. Kör bröd och smör i en matberedare. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar botten (lägg plastfilm i botten).
2. Blanda sill, gräddfil, gräslök, rödlök, dragon och vitlök i en bunke.
3. Låt gelatinpulvret svälla några minuter i en kopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Ställ sedan koppen i hett vatten så att det löser sig.
4. Häll i gelatinet i sill- och gräddfilsblandningen. Häll därefter blandningen ovanpå kavringen och låt stå kallt några timmar.
5. Garnera med rädisor och servera!
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.