Nu har vi lagt till tio nya vegetariska recept, skapade av Wellobes matinspiratör Markiz Talhaoui, i receptdatabasen. Här bjuder vi på ett av de nya recepten:
Ingredienser för 4 portioner (267 kcal per portion)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
200 g kantareller
300 g grönkål
2 burkar cannellinibönor (avrunna)
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesanost
1 st citron (saften)
1 msk färsk timjan
Salt och peppar
1. Skala och finhacka vitlöken och löken
2. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna eller kastrull på medelvärme. Tillsätt gul lök och vitlök. Fräs i några minuter.
3. Tillsätt svampen och fräs i några minuter. Rör sedan ner grönkål.
4. Tillsätt vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda i några minuter. Rör om då och då.
5. Skölj av de färdigkokta bönorna i ett durkslag och tillsätt dem i grytan. Koka under omrörning i 3-4 minuter.
6. Tillsätt osten, saften av citronen och hackad timjan. Rör om ordentligt och smaka av med salt och peppar. Servera direkt.
Vill du ha tillgång till fler smarriga recept av Markiz?
Bli medlem i Wellobe
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.