Vill du ha fler kalorieberäknade recept – regelbundet? Kolla här
2 portioner (Kcal/portion: 29)
1 papaya
1 lime
Gör så här:
1. Skär papayan och limen i klyftor.
2. Pilla ur kärnorna före servering och pressa lime över.
4 portioner (Kcal/portion: 92)
750 g blomkål
2 knippor rädisor (ca 20 st)
500 g sallad
1 dl majskorn
1 påse groddar
Gör så här:
1. Lägg upp salladsbladen vackert på serveringsfat. Bryt det sköljda blomkålshuvudet i små buketter. (Spara blasten och roten till en god soppa!)
2. Fördela skivade rädisor, majskorn och groddar över fatet.
2 portioner (Kcal /portion: 389)
En nypa salt och peppar
2 tsk smör
4 ägg
1 avokado
1 kiwi
6 skivor kalkonpastrami eller rökt skinka
Gör så här:
1. Lägg pastramin eller skinka på en tallrik.
2. Skala kiwi och avokado. Skär i mindre bitar och blanda ihop i en skål. Lägg kiwi och avokadosalladen på tallriken.
3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggen. Rör om med en trägaffel i 20 sekunder. Lägg upp äggröran på fatet och servera.
2 portioner (Kcal/portion 151)
2 dl jordgubbar och hallon
1 röd grapefrukt
2 dl naturell keso
Gör så här:
1. Lägg keso i skål. Filéa grapefrukten och dela jordgubbarna.
2. Lägg grape och bär över keson och servera.
2 portioner (Kcal/portion: 156)
1 dl röda linser
½ gul lök
1 klyfta vitlök
50 g rökt skinka (bayonne eller liknande)
½ buljongtärning
5 dl vatten
Garam masala-krydda och spiskummin efter smak
En nypa salt och peppar
Gör så här:
1. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Koka löken med linserna i vatten med buljongtärningen tills allt är mjukt. De röda linserna behöver ej blötläggas och koktiden blir ca 15 minuter.
2. Finhacka skinkan och blanda ner den sist. Smaka av med salt och peppar, garam masala och spiskummin. Exakt samma soppa kan göras på gröna linser som har lite bittrare smak men behöver blötläggas några timmar och koka lite längre. (Läs anvisningen på förpackingen!) För övrigt är tillagningsprincipen densamma.
● 2 portioner (Kcal/portion: 191)
200 g torsk
1 hårdkokt skalat och finhackat ägg
75 g purjolök
2 ansjovisfiléer
1 msk matfett, ev mjölkfritt
Gör så här:
1. Koka upp en stor kastrull med rejält saltat vatten. När vattnet stormkokar lägger man torskskivorna i kastrullen, lägg på locket och stäng av plattan. Efter 5–6 minuter är skivorna färdiga (och skall serveras omedelbart).
2. Fräs den finhackade purjon i en stekpanna under tiden. Tillsätt finhackade ansjovisfiléer och ägg till en form av ”gubbröra”.
3. Ta upp torskskivorna med hålslev, lägg dem direkt på tallrikar och servera med såsen, som blir ganska tjock, och kokt skalpotatis. Inga andra tillbehör behövs till denna rätt.
Få fri tillgång till hela Wellobes receptbas
Läs även
TESTA: Kan 5:2-dieten fungera för dig?
”5:2-metoden funkade perfekt för mig”
Testade 5:2 – och gick direkt ner i vikt
5:2-metoden hjälpte mig ner i vikt
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.