Recept på svensk husmankost från Wellobe.

Svenska klassiker á la Markiz

Markiz Talhaoui är Wellobes matinspiratör och hon kommer att bjuda på nya, spännande recept varje månad – från traditionell husmanskost till helt nya smaker och dofter från världens alla hörn. Allra närmast hennes hjärta ligger dock det marockanska köket, eftersom det är där hon har sina egna rötter.

Få tillgång alla våra tusentals recept – som medlem

En gång i veckan delar Markiz med sig av sina personliga husmorsknep och favoritrecept i sin blogg här på Wellobe. En viktig uppgift är också att utveckla det vegetariska utbudet i Wellobes receptbank, vilket passar henne jättebra då hon älskar att experimentera med goda, nyttiga råvaror. Dessutom erbjuder det marockanska köket mängder med möjligheter i sina många smakrika sallader, soppor, röror och grytor*.

Investera i din hälsa du också!

Här är Wellobes nya recept

OBS! Du måste vara medlem i Wellobe för att få tillgång till dem.

Recept på kokt torsk med äggsås

Kåldolmar med rårörda lingon

Köttfärslimpa med potatis

Potatis- och purjolöksoppa

Rödspätta med remouladsås

Torskgryta med smak av citrus och dill

Vegetarisk ugnspannkaka

Ärtsoppa

Fiskgratäng

*Nya smaker innebär kanske ingredienser som inte redan finns hemma. Låt dock inte det avskräcka dig från att testa nytt! Nedan finns en lista på ingredienser som är återkommande i Markiz recept, med andra ord köper du dem en gång och kan sedan laga flera av recepten på dem.

Bra saker att ha hemma

- Olivolja
- Spiskummin
- Paprikapulver
- Gurkmeja
- Chili (röd peppar)
- Koriander
- Ingefära
- Vitlök
- Torkade linser
- Kikärtor på burk

Tips! Kryddor som chili, ingefära och vitlök är godast och nyttigast att använda färska. Vill du dock ha längre hållbarhet så kika i frysdisken. Såväl chili som ingefära, vitlök och många andra kryddor och örter finns att köpa frysta och håller då mycket längre än de färska kryddor och örter gör. Vill du ha absolut längst hållbarhet ska du köpa torkade kryddor. Många torkade kryddor på burk håller flera år! För att bevara smaken i kryddorna ska de förvaras mörkt och svalt. Att ställa dem ovanför spisen är därför inte att rekommendera. Om du vill byta ut färska kryddor mot torkade är ca 1 msk färsk = 0,5-1 tsk torkad.

Få tillgång alla våra tusentals recept – som medlem

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här