Boosta kroppen - med superbären

Ladda kroppen med superbär! De är fulla av antioxidanter, vitaminer och mineraler som gör under för kroppen.

Kanske har du hört talas om superbären som blivit populära de senaste åren? Men vad är det med dessa superbär som är bra? Svaret är enkelt - superbären har högt näringsinnehåll och gör gott för kroppen.

Rika på mineraler

Bären är extra rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler - ämnen som är bra för oss. Antioxidanter skyddar vår kropp och våra celler från att angripas av fria radikaler (som vill bryta ner). Vitaminer och mineraler behöver vi till det mesta i vår kropp. De har en stärkande effekt. Alla dessa superbär kan du hitta i de allra flesta välsorterade mataffärer idag, på hyllan med torkad frukt.

Gojibär

Gojibär är röda bär från Asien som innehåller 500 gånger mer C- vitamin än apelsiner och mer betakaroten än morötter. De innehåller även massor av andra vitaminer och mineraler, samt en speciell polysackarid (vår viktigaste form av kolhydrat) som är stärkande för vårt immunförsvar.

Havtorn
Du har kanske sett att havtorn finns i många hudvårdsprodukter. Havtorn är rik på fettsyran omega-7 som kroppen i och för sig själv kan bilda, men när vi blir äldre försämras den förmågan vilket gör att kvinnor i klimakteriet drabbas av torra slemhinnor och torr hud. Så släng ner några havtorn i filen på morgonen.

Mullbär
Mullbär ser ut som små hudfärgade minikottar. De utmärker sig genom sitt höga innehåll av antioxidanten resveratrol som hjälper till att stabiliserar blodsockret. De kan därför ätas av både diabetiker samt för dem som försöker få bukt på sitt sockersug.

Incabär
Incabäret har fått sitt namn från inkaindianerna som odlade dessa frukter. Den syrliga och goda smaken får dig att vilja äta de här bären ofta. Incabären kan ätas både torkade, färska till mellanmålet, i fruktsalladen eller i din grönsallad.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här