Kristin Lidell och Thomas Johansson

Glad smal påsk!

Här bjuder vi på Wellobe på 4 festliga påskrecept som både är goda och snälla mot formen. Glad påsk allihop!

Vill du ha fler smala recepttips till påskbordet? Kolla här

Ägg- och löksallad

8 portioner (66 kcal per portion)
4 ägg

50 g gul lök i ringar

50 g sallad tex machésallad

0,5 msk  färskpressad citronjuice

1 tsk svensk senap

1,5 msk olivolja

Salt

några varv på pepparkvarnen

Gör så här:

1. Koka äggen i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och skala dem. Dela äggen i skivor. Förväll löken i någon minut i vatten så det täcker. Lägg ägg, lök och sallad på ett uppläggningsfat.
2. Blanda citron och senap i en djup tallrik. Rör ner olivolja. Smaka av med salt. Ringla dressingen över äggen. Vrid några varv på pepparkvarnen.
Kolla: Vad får man mer som medlem i Wellobe?

JUST NU: En månad på köpet!

Matjesill på kavring

8 portioner (181 kcal per portion)

125 g kavring

40 g smör

125 g finhackad matjessill

3 dl gräddfil

1 dl finhackad gräslök

50 g finhackad röd lök

1 msk finhackad dragon

1 klyfta vitlök, pressad

1 tsk gelatinpulver

10 rädisor i tunna klyftor

Gör så här:
1. Kör bröd och smör i en matberedare. Tryck ut smulorna i en pajform med löstagbar botten (lägg plastfilm i botten). Blanda sill, gräddfil, gräslök, rödlök, dragon och vitlök i en bunke.
2. Låt gelatinpulvret svälla några minuter i en kopp tillsammans med 1 msk kallt vatten. Ställ koppen i hett vatten så att det löser sig. Häll gelatinet i sill- och gräddfilsblandningen. Häll blandningen ovanpå kavringen. Ställ kallt i några timmar. Garnera med rädisor.
Hör vad medlemmarna själva tycker om Wellobe

Vegetarisk Janssons frestelse

8 portioner (185 kcal per portion)

1 kg potatis i stavar

100 gram gul lök i bitar

100 gram svarta oliver i vatten

1 msk kapris

1.5 dl mellangrädde 27 % fett

1.5 dl mellanmjölk 1,5 % fett

2 msk ströbröd

Gör så här:
1. Lägg hälften av potatisstavarna och löken i en smord ugnsfast form. Kör oliver, kapris och lite av grädden i en mixer. Tillsätt resten av grädden samt mjölken. Häll alltsammans över potatisen och löken. Bred på resten av potatisen och löken. Strö på ströbrödet. Grädda i 225 grader ca 50 minuter.
Vill du veta mer om Wellobe innan du gör slag i saken? Kolla här

Senapscréme till laxbiten

8 portioner (55 kcal per portion)

4 msk lättmajonnäs

8 msk matlagningsyoghurt

8 tsk dijonsenap

Recept: Kristina Eriksson, Ulrika Davidsson
JA, jag vill få hjälp med att gå ner några kilon till sommaren

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning om du har ett BMI under 20, är sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här