Att äta vegetariskt har aldrig varit så hett som nu.
Det är dessutom ett utmärkt sätt att gå ner i vikt.
Här är några vegetariska recept på goda, mustiga soppor.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 410,8 kcal
Kolhydrater: 40 g
Protein: 19,4 g
Fett: 16 g
Gör så här:
1. Skala och skär lök, vitlök, sötpotatis i bitar. Skölj kikärterna. Fräs lök, vitlök och morot i oljan i några minuter. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med en stund.
2. Tillsätt kikärtor, sötpotatis , gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kanel, buljongtärning och vatten. Koka ca 12 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Ta av från plattan och mixa till en slät soppa. Späd med vatten om den känns för tjock.
3. Fördela ost och tomathack på hälften av tortillabröden, krydda med chilipeppar. Lägg de andra bröden som lock ovanpå.
4. Stek de fyllda bröden någon minut per sida i en torr stekpanna. Lyft lite och kolla så att de inte bränns. Vänd när de börjar få färg. Servera soppan med bitar av quesadilla.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 216,9 kcal
Kolhydrater: 24, 5 kcal
Protein: 2,4 g
Fett: 10,8 g
Gör så här:
1. Skala och skär morötterna i skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i smör. Tillsätt morötter och chili.
2. Salta och peppra. Fräs någon minut och tillsätt sedan vatten, buljongtärningar. Koka 15 minuter eller tills de är mjuka. Häll i grädden och mixa soppan slät. Strö över timjan.
Fler goda vegetariska recept på Wellobe – som medlem
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.