Börje Thuresson

”Påverkas kalciumhalten av värmen i en latte?”

Jag har en fundering kring det här med kalcium. Jag dricker ingen mjölk men använder det i mat och i kaffe latte. Jag dricker två stora kaffe latte varje dag men då är ju mjölken uppvärmd. Påverkar det kalciumet i mjölken?
//Louise

Nå dina hälsomål – med vår metod

Josefine Jonasson, Leg. Dietist på Wellobe: Vad bra att du är uppmärksam på ditt kalciumintag! Som vuxen behöver man cirka 800 mg kalcium per dag. 1 dl mjölk innehåller ungefär 120 mg. Dricker du två stora latte per dag får du i dig ungefär 6 dl mjölk och det skulle motsvara 720 mg. Äter du dessutom varierat under dagen kommer du utan problem upp i dina 800 mg varje dag. Tänk på att även yoghurt, fil och keso innehåller en hel del kalcium. Värme påverkar inte kalcium, så du kan fortsätta dricka kaffe latte och tillgodoräkna dig det kalcium som finns där i.

Läs mer på Wellobe:

”Kan mat öka förbränningen?”

”Vad ska jag äta när jag tränar?"

”Kan jag gå upp i vikt av att äta för lite?”

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här