Tidigare åt Anders Bagge efter hur han mådde. Nu mår han efter hur han äter.

”Jag känner mig längre bort från graven”

Tidigare åt han efter hur han mådde.
Nu mår han efter hur han äter – så mycket bättre.
– Jag har känt mig som en fiol utan strängar. Nu kan jag spela fina toner och njuta av tillvaron. Jag känner mig längre bort från graven helt enkelt, säger Anders Bagge.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders

Anders Bagge har jojobantat i många år. Men på bara fem månader i Wellobe* har han nu gått ner 15 kilo – och hållt vikten. Med en fartfylld karriär och diagnosen ADHD har vardagen sällan varit stillsam. Han beskriver livet som ett framrusande tåg, men sedan han påbörjade projekt "Be well med Wellobe" i somras har saker och ting lagt sig på plats.
– Om självkänslan får sig en törn slår den tillbaka på många sätt. Det behöver inte bara handla om att man är överviktig, det ena föder det andra och det hela blir en ond cirkel. Nu har jag insett att jag inte kan påverka det som har varit. Istället vill jag blicka framåt och fylla mitt liv med bra saker, säger han.

Nå din målvikt – på samma sätt

JUST NU: 50% rabatt

”Jag är high on life”

Som låtskrivare och visionär är man beroende av positiv energi. Att skriva musik kräver energi. Att sjunga kräver energi. Men tidigare gjorde han slut på allt på en gång. Nu har Wellobes dietist och träningsexpert lärt honom att hushålla med den.
– Jag har alltid fungerat bäst med tydliga rutiner, så att ha börjat planera både måltider och träning har varit avgörande. Det har gett mig en större påse energi att fördela över dygnet. Så likaväl som jag portionerar ut vad jag ska äta, portionerar jag numera ut min energi. Det i sin tur, har gett mig orken att strukturera upp mitt liv och har gjort mig “high on life”.

”Allt balanseras ut”

Det ena föder det andra och nu har de nya rutinerna skapat en positiv snöbollseffekt.
– Innan tänkte jag att jag vare sig hann äta bra eller träna. Redan där var det fundamentala felet. För med facit i hand vet jag att det bara ger mig mer tid i form av mer energi. När jag är ute och går eller cyklar kommer jag liksom på lösningar som jag aldrig skulle komma på hemma på soffan. Allt liksom balanseras ut.

Kolla: Kan Wellobe fungera för dig?

Så ser Anders nya rutiner ut

Han äter var tredje timme
Innan var Anders aldrig hungrig på morgonen och åt frukost sent. På så vis blev hela dagen förskjuten och även middagen intogs sent – vilket gjorde nästa dag likadan. Och nästa och nästa... Nu påminner en “matklocka” honom var tredje timme att fylla på med energi.

Han har börjat se över sin näringsfördelning
Förut väntade Anders in i det längsta med att äta, så när hungern väl kom skulle det gå fort. Nu när energiintaget är jämnare hamnar han inte i de paniksituationerna. Då kan han också göra bättre val och exempelvis fylla ut sina portioner med mer grönsaker och protein.

Han prioriterar bättre
En annan nyhet är att Anders har plockat bort de mest uppenbara kalorifällorna, såsom pizza, pasta, paj, korv, ost, feta färdigrätter och kaloririka drycker. Dessutom väljer han mindre hälsosamma alternativ med större omsorg, istället för att stoppa i sig saker och ting “per automatik”.

Han har tränat upp sitt flås
I många år förknippade Anders svettningar och ökad puls med panikångest. Nu har han fokuserat på att ägna sig åt träning han tycker är rolig och sett till att njuta av endorfinkickarna efteråt. Och han har redan mycket bättre flås.

Han har infört dagliga hundpromenader
Anders har aktivt sett till att dagligen rasta sina fem fyrbenta kompisar. Varannan dag i ungefär 45 minuter och varannan dag lite längre än så. Det är ett jättebra sätt att få in lite enkel, regelbunden vardagsmotion.

Han har börjat styrketräna
Anders har också börjat med lite enkel styrketräning hemma, med hjälp av två gummiband. Det har hjälpt honom balansera upp kroppen muskulärt – och även underlättat viktnedgången. För ju mer muskelmassa, desto högre förbränning.

Inte lika lätt i coronatider

Alla dessa saker har hjälpt Anders att gå ner 15 kilo på fem månader. I skrivande stund har nya restriktioner på grund av Covid-19 lagts fram, men innan dess hade Anders precis börjat träna på gym. Planen nu är att ha tålamod och göra vad han kan hemifrån.
– I slutändan är det verkligen värt det. Innan kunde det bli hamburgare tre dagar i veckan, men det var liksom inte kul. Nu kan jag se fram emot att planera in att jag ska äta hamburgare till helgen. Och då uppskattar man verkligen det. “Man kan äta allt, men inte alltid” säger dietisten. “... för att äta allt alltid, det förtar glädjen”, vill jag lägga till.

Låter Wellobe som något för dig? Bli medlem >>HÄR<<

Namn: Anders Bagge
Ålder: 52
Familj: Hustrun Johanna och hundarna Ebba, Sonja, Karin, Iris och Selma, och katten Smilla.
Bor: På Färingsö norr om Ekerö i Stockholm
Instagram-konto: @andersbagge1

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor ska Anders testa hur han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han får:

  •  … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
  •  … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
  •  … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
  •  … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
  •  … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi kommer att följa Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.

Nå DIN målvikt – med våra verktyg

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här