Använd naturen och din egen kropp som vikter på semestern.

Kom i form på stranden

Låt inte semestern stoppa dig! Fortsätt hålla dig i form och tappa kilon var du än är.
Här är 5 övningar som du gör med naturen och din egen kropp som enda hjälpmedel.

Sommaren är ett utmärkt tillfälle att börja träna utomhus. Och att motionera i naturen är perfekt då du bränner kalorier och får bra kondition samtidigt som du får frisk luft. Många åker på semester där det finns en strand nära till hands så varför inte utnyttja den?
– Stranden är verkligen en perfekt plats att träna på och dessutom är det vackra omgivningar, säger Shirin Djavidi, PT.

Få fler tips och råd på hur du ska hålla dig i form

Styrketräning på stranden

Att jogga, stretcha eller göra enkla yogaövningar är perfekt på sandstranden. Men även styrketräning funkar utmärkt. Här har PT:n Shirin Djavidi satt ihop 6 enkla övningar du lätt kan utföra – med naturen och den egna kroppen som enda redskap.
1. Hopprep – Det här är ett utmärkt sätt att värma upp på eller att få upp flåset. Efter bara någon minut kommer du känna svetten lacka. Värm upp tre minuter och lägg sedan in en minut hopprep mellan varje övning för att hålla tempot. Du tränar: Konditionen och axlarna.

2. Boxning – Ta en sten i varje hand eller något annat tungt som du hittar. Håll benen lätt böjda. Låt den böjda armens handflata peka uppåt och gör sedan en vridning i själva ”slaget”. Kör så många du orkar i 45 sekunder.
Du tränar: Hela bålen + armarna.

3. Situps – Gör en klassisk situp. Tänk på att dra upp dig mot himlen och håll emot på vägen ner. Inga ryck. Gör så många du orkar i 45 sekunder.
Du tränar: Magen.

4. Ryggdrag – Ta en sten eller någon annan tyngd som du hittar. Håll stenen i ena handen och gå ner i armhävningsposition. Dra armbågen rakt uppåt nära kroppen och håll emot på tillbakavägen. Gör tio stycken på varje sida.
Du tränar: Bröstryggen, baksida axel och hela bålen samt balansen.

5. Tricepspress – Luta dig mot en sten, en brygga eller något annat som står fast. Håll ett smalt grepp med händerna och försök att hålla kroppen så rak som möjligt. Tappa inte ner rumpan för mycket. Gör små dips med armarna. Det kommer kännas på baksida arm. Gör så många du orkar under 30 sekunder.
Du tränar: Triceps, samt bålen till viss del.
Testa hur mycket du kan gå ner i vikt med Wellobes verktyg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här