Anders Bagge, tillsammans med Wellobes experter.
Anders Bagge, tillsammans med Wellobes experter. Foto: Marcus Järvinen

”Nu är jag precis där jag vill vara”

Målet var aldrig att i första hand gå ner i vikt.
Målet var att bli starkare, gladare – och friskare.
– Alla dessa saker har jag uppnått så jag är jätteglad, men det är klart att jag inte blir missnöjd om jag går ner några kilon till, säger Anders Bagge.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders
När Anders Bagge antog utmaningen "Be well med Wellobe"* i början av sommaren 2020, var det med målet att under en period äta bättre och röra på sig mer för att se hur mycket bättre han kunde må. Då kände han sig tung, orkeslös och hade problem med en gammal fotbollsskada. Även om det primära målet inte var att gå ner i vikt satte han upp en önskad viktminskning på 20 kilo – och av dem har han gått ner 15 kilo.– Jag mår redan så mycket bättre och är jätteglad, så nu kommer jag inte fokusera på siffrorna på vågen så mycket, säger han.

Nå din målvikt med oss!

”Mitt främsta mål är att fortsätta må bra”

I början var det viktigt för Anders att gå ner några kilon och då krävdes det att han förändrade sitt beteende.
– Det har varit en viktig lärdom, att det är bättre att ta ett steg i taget och inte gör allt på en gång. Nu har jag klarat av steg ett – jag har gått ner 15 kilo – och då kan jag gå vidare till steg två: att börja träna, säger Anders.
Planen är att träffa Wellobes träningscoach på gymmet två dagar i veckan, träna en gång själv, cykla 30 minuter varje kväll samt fylla ut resterande tid med hundpromenader.
– Det är klart, går jag ner de där sista fem kilona blir jag inte missnöjd. Det blir en julklapp till mig själv. Men gör jag inte det kommer jag inte heller deppa ihop. Mitt främsta mål är att fortsätta må så bra som jag gör nu.

Dietisten: Okej att "ombestämma sig"

Enligt Josefine Jonasson, dietist på Wellobe, är ett vanligt misstag att man tänker tillbaka på en tid när man var yngre och tänker att “den vikten vill jag tillbaka till”. Men kanske har det gått tjugo år och då måste man fråga sig om det är rimligt. Är det inte det är det helt okej “att ombestämma sig”.
– “Att ombestämma sig” är ett bra uttryck tycker jag, för man vet aldrig hur livet ska te sig. Även om Anders hade satt en vikt han trodde att han behövde gå ner till för att uppnå sina mål, måste man respektera att han nu har kommit till en punkt som han är nöjd med. Det är ju faktiskt den bästa gåvan man kan få, att känna sig nöjd med sig själv! Det är ju inte så att han har gett upp. Däremot har han tänkt om och tagit ett medvetet beslut som han mår bra av. Och det är faktiskt något helt annat. Det enda viktiga är att han mår bra.

Träningsexperten: Anders gör bättre val nu

Även Mårten Nylén, träningsexpert på Wellobe, är glad över Anders beslut.– Det viktiga är att alltid utgå ifrån sig själv, inte från vad andra tycker och tänker. Därför känns det jättebra som coach att höra Anders själv säga att han har hamnat på ett ställe där han mår bra med sig själv. Mitt jobb har varit att hjälpa honom att få rätt tankesätt och verktyg för att skapade vanor och den livsstil som just han mår bra i. Och det har jag gjort, nu rör sig Anders dagligen och styrketränar för att förebygga skador och onödig smärta. Samtidigt gör han fler bra val och prioriterar sin hälsa mer.Mårten vill dessutom betona att hälsa för honom aldrig kommer att handla om vikten utan alltid om måendet:
– Hälsa för mig är inte att träna så hår man kan eller bli så smal som möjligt. Hälsa för mig är att må bra inifrån och ut. För att göra det behöver man göra bra val varje dag och det tycker jag att Anders gör idag. Det gör mig så glad!
Testa samma verktyg som Anders Bagge

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor ska Anders testa hur han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han får:

  • … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
  • … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
  • … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
  • … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
  • … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi kommer att följa Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.
Nå DIN målvikt – med samma verktyg som Anders Bagge

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
Josefine Jonasson på Instagram
Mårten Nylén på Instagram

Sofia E. Yoo

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här