En viktig del i Anders hälsoresa har varit hans hundpromenader.

”Hjärnenergin ger mig styrkan att orka mer”

Projekt ”Be well med Wellobe” börjar lida mot sitt slut.
Och Anders Bagge är totaltransformerad.
– Nu är jag en aktiv spelare och inte en åskådare på läktaren. Hela mitt sinne har förändrats, säger han.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders
Den första uppgiften Anders fick när han gick med i Wellobe* var att se över sina portionsstorlekar, undvika de mest uppenbara fett- och sockerfällorna samt att införa fasta måltidsrutiner. Han blev också rekommenderad att promenera minst en gång om dagen samt att prova lite styrketräning. Det gjorde susen och Anders kom snabbt in i en helt ny typ av tänk.
– För en dagslända som jag är planering, struktur och rutiner avgörande. Jag är i ett skede i livet där jag behöver både styrka, balans och förändring. Så det här är jättekul, det är den bästa presenten jag kan ge mig själv, sade han då.

JUST NU: 50% rabatt

Fick problem med en fot

Anders började gå ner i vikt redan från dag ett och kunde i takt med sin viktminskning successivt avancera i sin träning. Snart började han exempelvis gå på gym igen, något han inte gjort på många år. Men precis när han kommit igång infördes nya coronarestriktioner och samtidigt fick han problem med sin fot.
– För några år sedan bröt jag benet när jag spelade boll. Nu har en gammal broskbit börjat ”vandra”, så jag måste operera. Men jag kan fortfarande gå även om jag haltar lite och det är det som är fördelen med promenader. De kan fortfarande genomföras, i princip varsomhelst och närsomhelst.
Testa samma verktyg som Anders Bagge

Hundpromenaderna räddningen

När Anders växte upp älskade alla i familjen djur, men då mamman jobbade kvällar och pappan reste mycket blev det aldrig några husdjur. Det tog Anders igen med råge. Idag har han tillsammans med hustrun Johanna fem hundar som behöver rastas flera gånger om dagen.
– Det har gett mig vardagsmotion på ett naturligt sätt. Däremot är skillnaden på promenaderna före och efter Wellobe helt enorm, skadad eller ej. Innan var det hundarna som gick ut med mig, nu är det tvärtom. Det handlar inte längre bara om att gå ut för att få de att kissa, utan även för att rasta mig så att jag kan få må bra.

”Jag är en smalare tjockis nu”

Viktigast av allt, menar Anders, är att Wellobe har förändrat hela hans tänk. Även om han har gått ner mer än 15 kilo har han slutat jaga vikten. Istället ligger fokus på kropp och själ, och skillnaden är enorm.
– Nu är jag en aktiv spelare och inte en åskådare på läktaren. Det vill jag fortsätta vara så länge jag kan, för det kommer att komma en tid när jag inte längre orkar. Hela mitt sinne har förändrats.
Idag säger Anders att han både sover bättre och har mer energi, såväl psykiskt som fysiskt.
– Visst är jag fortfarande en tjockis. Men en både smalare och gladare sådan – med mer hjärnenergi...! Så kreativ som jag är nu har jag inte varit på länge. Och den hjärnenergin ger mig hela tiden styrka att orka ännu mer, så det kommer att bli en vansinnigt spännande 2021!

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här