Linda om sin otroliga viktresa.
Linda om sin otroliga viktresa. Foto: Wellobe.

"Jag tycker om att se mig i spegeln igen"

Från 130 kg till 59 kg på mindre än ett år.
Livet ändrades helt när Linda tog tag i sin övervikt:
– Jag hängde en handduk över spegeln för att slippa se mig själv. I dag känner jag mig stark, fin och har ett ökat självförtroende.

31-åriga Linda från Stockholm hade aldrig varit nöjd med sin vikt. Stora portioner och snabbmat som kebab och hamburgare, bakverk och godis hörde till vardagen. Efter en rejäl viktuppgång under 2010 fick hon till slut nog.
– Jag har alltid varit rund men när jag ställde mig på vågen och den visade 130 kg mådde jag så dåligt med mig själv och hur jag såg ut. Jag började att hålla mig undan från folk och träffade inte gärna vänner eller bekanta. Jag hängde till och med en handduk över spegeln för att slippa se mig själv.

Aldrig försökt gå ner i vikt helhjärtat

Åren innan hade Linda använt sig av flera metoder för att slippa sin övervikt. Både shakes och andra dieter blev en vana, men Linda hade aldrig försökt gå ner i vikt helhjärtat.
– Jag testade olika metoder och kunde vara strikt med dem ett tag. Men graviditeter, högtider och annat kom emellan och sedan var jag tillbaka på ruta ett igen.
När Linda vägde 130 kg kände hon att det fick vara nog och testade en viktminskningsmetod som visat sig fungera tidigare.
– Jag blev tipsad om Wellobe redan 2006 och visste att metoden funkade. Så jag gick med igen och körde igång på allvar. Jag visste att om jag inte gick ner i vikt nu, skulle min vikt bara öka.

JUST NU: En månad på köpet

"I dag äter jag i lagom mängd"

Linda började med promenader och lätt stryketräning – men eftersom hon är trebarnsmamma blev det mest träning hemma.
– Det har varit viktigt att få in en träning som fungerar att göra hemma, eftersom jag inte har tid att vara på gymmet som många andra kanske skulle föredra. Jag har därför vid tillfällen tränat till träningsvideos om jag inte kunnat lämna huset för promenader.
Kosten blev det också ändring på. Från att ha ätit för två personer och en massa godsaker varje dag ser Lindas matvanor nu något annorlunda ut.
– I dag äter jag i lagom mängd och fyller i dagboken i Wellobe vad jag äter. Givetvis unnar jag mig något gott ibland, men det är max en gång i veckan och även då i lagom mängd.

”Aldrig mått så bra”

I dag, 8 månader efter att Linda blivit medlem på Wellobe, har hon gått ner 71 kg totalt. Viktresan har gjort henne både starkare och smalare, men framför allt mycket lyckligare.
– Jag tror faktiskt aldrig att jag har mått så bra med mig själv som jag gör idag. Mitt självförtroende har ökat ordentligt, men inte som ett resultat av mitt förändrade utseende, utan för den enorma prövning jag utsatt mig för och faktiskt klarat. Jag kan också känna mig fin idag och tycker om att se mig i spegeln igen.
Har du bestämt dig? Börja din viktresa redan i dag

Sofie Strandberg

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här