Jenny vecka 1, 6, 10 och 14. Privat, Magnus Liam Karlsson

”Nu vet jag hur man gör för att gå ner i vikt”

Jenny Svensson, 38, från Öland var en av tre deltagare att anta utmaningen Hälsovinsten på Wellobe: Att gå ner 10 kilo på 100 dagar. Här berättar hon hur det gick.

När Jenny sökte till Hälsovinsten vägde hon 94,9 kilo. Bakom sig hade hon 20 års jojobantning med allt från Viktväktarna till tabletter och pulver. Men varje gång hon hade gått ner lite gick hon upp igen. Vid ett tillfälle vägde hon hela 120,3 kilo och genomförde en magsäcksoperation. Men ett år senare fick hon tarmvred. Efter det gick hon återigen upp och lade efter sin tredje och sista graviditet på sig ytterligare 16 kilo. Och även om hon med LCHF fick tillfällig kontroll följde besvärliga biverkningar.

När hon nu sökte till Hälsovinsten i Wellobe var hon därför fast besluten: Hon ville gå ner 10 kilo lagom till sitt bröllop i höst.
– De bilderna ska hålla minnena vid liv resten av livet, sade hon.

Som delmål satte Jenny att:

– Äta varannan/var tredje timme
– Promenera minst en halvtimme om dagen
– Inte tänka, utan bara "göra" – för att undvika ursäkter

Nå din drömvikt med oss!

Efter 6 veckor

Efter nästan halva tiden hade Jenny redan gått ner mer än halva sin målvikt – alltså 6 kilo – och var fortfarande superpeppad:
– Det har gått jättebra! Jag hade en vecka då jag var låg och inte orkade kämpa på, men jag gick ned i vikt då också. Jag tror att jag redan lagt om mentalt, så även när jag inte äter som jag ska så är det fortfarande bättre än innan, sade hon då.

Efter 10 veckor

Under viktminskningsperioder kan saker och ting dock vända snabbt. Efter att ha varit sjuk en period kunde Jenny nämligen bara dricka nyponsoppa och kom ur fas.
– Nu känner jag att jag behöver lägga in en högre växel eller till och med byta spår, för jag har fastnat lite och slutat logga. Jag behöver helt enkelt bara börja använda Wellobes-appen igen, för jag vet ju att den fungerar. Och så måste jag begränsa godsakerna till en dag i veckan och komma igång igen med motionen. Så får det bli! sade hon då.

Efter 14 veckor (100 dagar) – utvärdering

Sist var du inne i en liten tung period. Hur kom du till slut ut ur den?

– Jag tänkte att "misslyckas jag nu så sjunker jag". Sedan fortsatte jag gå ner i vikt utan att tänka på vad jag ätit. Och det fick humöret att vända.
Hur mycket har du gått ner idag?
– 10,5 kilo och det känns jättekul. Det som har hjälpt mig är framför allt stödet jag har fått i Wellobe. Att prata med någon som verkligen förstår vad man talar om är jätteviktigt. Och sedan har jag använt alla verktyg, från Loggboken till bloggarna och nyheterna i magasinet.
Vad har varit svårast under resans gång?
– Att stå emot mitt sötsug. De flesta går liksom bara till affären för att handla, men jag måste arbeta med alla de där sötsakerna och går förbi de en sisådär 10 gånger om dagen.
Och finns det tvärtom något som har varit förvånansvärt lätt?
– Att lära sig att äta rätt. Men i och med att Wellobes-appen hela tiden har hållit koll på vad som är mycket och lite kalorier åt mig så har jag liksom lärt mig det. Jag har också hela tiden försökt hålla mina tre delmål. Och det är nog också de som har gjort att det har fungerat.
Vad händer nu då?
– Nu ska jag börja om med en ny utmaning och gå ner 10 kilo på 100 dagar till. Det blir precis lagom till mitt bröllop senare i höst. Nu vet jag ju både hur man gör och att jag kan, så nu tror jag det blir enklare. När jag tänker efter känner jag mig plötsligt stolt. 10 kg är ju ändå jättemycket! Och med undantag från er hjälp så har jag ju faktiskt gjort allt det här SJÄLV.

Jennys 3 bästa lärdomar

– Att hon kan äta allt, bara hon gör det i rätt mängder.
– Att hon kan om hon vill, bara hon vill tillräckligt mycket.
– Att hon faktiskt "kunde själv" – med rätt verktyg.

Testa samma metod som Jenny

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din vikt, längd och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan vara i mål. Läs mer om BMI

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här