”Jag är både piggare, lyckligare, mer snabbtänkt och fri” säger Anders Bagge.

Anders Bagge: Jag är fri nu

I början av sommaren kände han sig tung, trött och nere.
Men på bara ett halvår har livet tagit en helomvändning.
– Jag är både piggare, lyckligare och mer snabbtänkt. Framförallt känner jag mig fri nu, säger Anders Bagge.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Anders

Generellt sett påverkas kroppen positivt av att gå ner i vikt efter bara en till två veckor. Och redan vid 5 procents viktnedgång kan man notera flera goda hälsoeffekter. Bland annat sjunker blodtrycket samtidigt som sockeromsättningen förbättras – något som i sin tur minskar risken för diabetes typ 2*.
– Jag har hållt på med projekt "Be well med Wellobe" i ett halvår nu och redan gått ner 15 kilo. För mig är det en viktminskning på 14 procent, säger Anders Bagge.

Nå din målvikt – på samma sätt som Anders

JUST NU: En månad på köpet

”Jag mår så himla mycket bättre”

Men såklart allting inte har varit en dans på rosor. Det har gått upp och ner såväl med vikten som humöret, så som livet ser ut för de flesta av oss.
– Som den ADHD-person jag är så har mina toppar och dalar gått lika mycket upp och ner som trappan i Lustiga huset på Gröna Lund. Men det är för att jag är mer i kontakt med mina känslor och är superengagerad. Och det är jäkligt kul! Framförallt mår jag så himla mycket bättre, säger Anders.

Inga mer nattliga andningsuppehåll

En stor fördel är att Anders i takt med sin viktminskning har fått en minskad belastning på ryggen och därmed en förbättrad hållning.
– Såg man mig från sidan innan så tänkte man att "shit, den killen har bråttom". Det såg nästan ut som om jag skulle ramla framåt, men sanningen var egentligen bara att jag var framtung.En annan fördel är att Anders har fått en klart förbättrad andning. Snarkat har han alltid gjort, däremot har han blivit av med sin sömnapné – trots att han sover både djupare och skönare. Och det är av stor vikt att slippa nattliga andningsuppehåll, eftersom det kan utvecklas till relativt allvarliga tillstånd.

Kolla: Kan Wellobe fungera för dig?

Bara lyxproblem kvar

Ytterligare en sak som har med andningen att göra men som få kanske tänker på är en rätt banal vardagsgrej: att kunna böja sig ner och knyta skorna utan att tappa andan.
– Det är en enorm skillnad nu! Sedan är det så klart kul att kunna se vad som finns nedanför magen igen – mina fötter alltså ...! Men det finns för- och nackdelar med allt.
– När fettet släpper hinner skinnet på magen inte med. Men å andra sidan, vad spelar det för roll? Det är ju inte så att jag ska springa genom centrum i ett par Speedos och skrika "oooh look at my new body". Det viktiga är att min fru tycker om min nya kropp och det gör hon.

Skräckblandad förtjusning

Det är lite med skräckblandad förtjusning Anders går igenom hela den här livsomvälvande förändringen. Sedan han både lade om sin kost och började träna har det hänt så mycket fint och bra i kroppen. Samtidigt kan han känna ett visst vemod, säger han.
– Det kanske låter konstigt, men det är lite en sorg att jag inte tidigare ha förstått hur enkla medel som krävs för att bli sitt bästa jag. Men det är klart, det viktiga är vart jag befinner mig nu. Jag vill aldrig mer gå tillbaka.

Testa samma verktyg som Anders Bagge

Namn: Anders Bagge
Ålder: 52
Familj: Hustrun Johanna och hundarna Ebba, Sonja, Karin, Iris och Selma, och katten Smilla.
Bor: På Färingsö norr om Ekerö i Stockholm
Instagram-konto: @andersbagge1

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor ska Anders testa hur han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han får:

  •  … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
  •  … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
  •  … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
  •  … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
  •  … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi kommer att följa Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.

Nå DIN målvikt – med samma verktyg som Anders Bagge

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

* Källa: Läs även ”Dessa hälsofördelar vinner du redan vid en liten viktnedgång"

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här