Foto: Privat

”Nu är jag nöjd inifrån och ut”

Med en övervikt på 90 kilo tyckte Helena Johansson, 35, inte längre om sig själv. Hon bestämde sig för att satsa på sin hälsa. Och gick på fyra månader ner 20 kilo.
– Nu är jag nöjd med mig själv inifrån och ut, säger hon.

Efter tre täta graviditeter kände sig Helena inte längre hemma i sin kropp. Hon har haft lite övervikt ända sedan slutet av tonåren, men när vågen pekade på 90 kilo mådde hon sämre än hon någonsin gjort tidigare.
– Jag kunde inte acceptera mig själv. Jag hade ingen energi och jag tyckte inte om mig själv. Jag kunde inte leva med att personen jag såg i spegeln skulle vara jag.

”Det är min tur och mitt halvår”

Det tog någon månad för Helena att acceptera sina känslor och sätta ord på dem, men till slut pratade hon med sin man och tillsammans satte de upp en plan för hur Helenas viktkamp skulle få plats i det hektiska familjepusslet.
– Jag är jättedålig på att satsa på mig själv. Det är ju en klassisk kvinnofälla, att låta alla andras behov gå före ens egna. Men nu fokuserar jag på mig. Det är min tur och mitt halvår.

JUST NU: En månad på köpet

Äter bara det hon behöver

Helena gick med i Wellobe och började logga alla kalorier. Hon skrev också in sig på ett gym och bokade in en PT. Nu tränar hon tre till fem gånger i veckan och har genom träningen kunnat undvika sin värsta fettfälla: Att småäta på kvällarna i soffan.
– I och med träningen har 2,5 timmars ätande försvunnit varje kväll. Och när jag kommer hem är jag helt enkelt för trött för att äta. Jag stoppar i mig det jag behöver och sedan däckar jag, berättar hon.

Allt går om man vill

Med tre små barn och en man som ofta reser i jobbet är tempot högt och tiden knapp. Men Helena tror att den dagen man är redo för att förändra sin livsstil, så hittar man också tiden och kraften.
– Ibland är jag själv med barnen och har inte tid att stå och väga kycklingfiléer. Men då har jag istället varit extra noga dagen därpå. Och om orken inte har funnits att träna så har jag ändå sett till att komma iväg till gymmet, om så bara för att duscha. På så sätt har jag inte brutit vanan.

Mår mycket bättre i sig själv

Nu väger Helena 70 kilo och är bara fem kilo från sin målvikt. När målet är nått planerar hon att gå med i Wellobes Hålla-nollan-program.
– Jag tycker det är roligt att nörda ner mig i det här. Och det har ju funkat! Min man har fått en gladare fru och mina barn har fått en trevligare mamma. Och jag mår mycket bättre i mig själv.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här