Vegetariskt, kyckling eller biff – gäster eller bara sugen på något nytt?
Testa då tre nya, smala och lätta recept.
Passar lika bra som lunch eller middag.
4 portioner
362 kcal/portion
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
300g quornbitar
2 st gula eller röda paprikor
220g avrunna gröna bönor
100g babyspenat
2 tsk japansk soja
1 msk fisksås
200g kokta äggnudlar
1. Fräs vitlöken i en wokpanna eller stor stekpanna. Tillsätt quornen, den strimlade paprikan och de gröna bönorna. Rör med en trägaffel.
2. Tillsätt spenaten och smaksätt sedan med soja och fisksås.
3. Servera spenatwoken med kokta nudlar.
Fler goda och smala recept? Vi har flera tusen
4 portioner
375 kcal/portion
4 st kycklingfiléer á 100 g
1 msk olivolja
salt och peppar
2 röda paprikor
1 squash
150 g ädelost
2 dl Kesella (10%)
1 msk frysta italienska örter
en halv klyfta vitlök
100 g ruccolasallad
1. Sätt ugnen på 200 grader, dela filéerna i tre bitar, lägg på en plåt, och häll avslutningsvis på oljan. Salta och peppra.
2. Dela paprikan i stora bitar och skiva squashen. Lägg upp grönsakerna runt kycklingen och fördela osten över dem. Låt stå i ugnen i cirka 20 minuter.
3. Gör undertiden örtcrèmen: Blanda Kesellan med örterna. Finhacka vitlöken och blanda ner. Salta och peppra.
4. Lägg ruccolasalladen, kycklingen och grönsakerna på ett fat. Servera med örtcrèmen.
Få fler kaloriberäknade recept
4 portioner
375 kcal/portion
1 gul lök
1 vitlök
500g nötfärs
1 tsk timjan
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
1 salladshuvud, roman
1 gul paprika
2 tomater
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salladskrydda
Tzatziki:
1/2 gurka
1 dl turkisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
1. Skala och riv löken grovt, riv vitlöken fint, och blanda färsen med löken, vitlöken, timjanen, saltet och pepparn.
2. Forma biffarna och stek cirka 7 minuter per sida i lite olivolja.
3. Lägg upp några salladsblad på en stor tallrik. Skiva paprikan, tomaterna, rödlöken och gurkan i mindre bitar. Blanda ihop grönsakerna i en skål med lite olivolja, vinäger, salladskrydda, salt och peppar. Fördela sedan salladen i små portionsskålar.
4. Gör tzatzikin genom att riva gurkan. Krama ur vätskan och lägg i en skål. Blanda ner yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.
5. Lägg hamburgarna på salladsbladen och servera med tzatziki och fyll portionsskålarna med sallad.
Bli medlem och få fler goda recept
Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram
*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.