”Var snäll mot dig själv”

Den här veckan gästas Anders Bagge av artisten Martin Almgren.
För två år sedan var han själv med i Wellobe – och gick ner 42 kilo.
– Jag vill snacka med någon som har gått igenom hela den här grejen själv, säger Anders Bagge i veckans avsnitt av ”Be well med Wellobe”.

Film & foto: Marcus Järvinen

Se avsnitt 9 av "Be well med Wellobe" på Wellobes IGTV eller följ länken längre ner.

Nå DIN målvikt – med samma metod som Martin och Anders

Det var i en liten, varm turnébuss som de första gången sågs, på en audition för Idol 2015. Sedan sjöng sig Martin Almgren till en förstaplats och blev tjenis med hela svenska folket som den skönsjungande lastbilschaffisen från Lindesberg. År 2018 väckte han ny uppmärksamhet, då han gick ner 27 kilo och 25 centimeter på bara tre månader i Wellobe*.
– Gick jag några hundra meter till tunnelbanan innan kändes det som att jag skulle dö. Nu är det en otrolig skillnad, så jag ska fortsätta med Wellobe till midsommar, sade han då.
Och det var väl, för i juni hade han gått ner ytterligare 15 kilo – det vill säga 42 kilo totalt.

JUST NU: 50% rabatt

”Jag är jättenöjd”

I början satt Martin upp målet att gå ner från 155 till 100 kilo. Samtidigt mådde han så mycket bättre redan efter de tre första månaderna. När han besöker Anders på Ekerö berättar han att han har gått upp fem-sex kilo igen, men poängterar att huvudsyftet aldrig har varit att gå ner i vikt för utseendets skull – utan för att må bättre. Och det gör han.
– Om vi leker med tanken att vi bara har en kropp… Ja, då kanske det är rätt bra att underhålla spektaklet. Så jag har hela tiden varit jättenoga med att ta allting i min egen takt. I början föreställde jag mig hur omöjligt det skulle bli. Men efter bara några veckor kunde jag både knyta skorna och gå i uppförsbackar igen. Så jag är jättenöjd.
Nå DIN målvikt – med våra verktyg

Vill absolut inte bli för smal

Anders instämmer fullt ut med Martins filosofi. Hans mål har heller aldrig varit att gå ner i vikt för att bli snärt och smal. Det är inte ens någonting som han tror skulle klä honom särskilt bra, säger han. Han gillar att vara lite “rund och go' gubbe” – till en viss gräns.
– Jag satte också upp ett lite högre viktmål på 20 kilo i början, men jag har faktiskt ändrat mig. För jag har gått ner ungefär 15 kilo och känner redan att jag mår så mycket bättre. Jag sover bättre, orkar mer, är piggare och har mindre ont. Så jag har på sätt och vis redan uppnått det jag ville: Att må bra, det är ju egentligen det enda viktiga. Visst, går jag ner några kilon till är det bara roligt. Men jag måste inte.
Testa samma verktyg som Anders Bagge

Syftet viktigast

Martin Almgren nickar inkännande. När han gick med i Wellobe gjorde han det för att han var orolig för att bli sjuk på riktigt, så det är ett av de bästa besluten han har tagit, säger han. – Jag fick verkligen möjlighet att göra någonting ordentligt liksom. Sedan har det ju gått något åt och jag har jojobantat lite. Men jag har ändå fått med mig så mycket jag kan använda idag som kan hjälpa mig att hålla vikten.
Vad är ditt bästa tips till Anders nu?
– För det första måste man vara snäll mot sig själv. Och om man som jag har problem med mat, då kan man inte tvinga sig själv att bli någon annan på en gång. Man måste låta det gå lite successivt.
Se avsnitt 9 av ”Be well med Wellobe”

Projekt “Be well med Wellobe”

I 24 veckor ska Anders testa hur han kan förbättra sin hälsa med hjälp av Wellobe*. Han får:

  • … ett individuellt anpassat kost- och träningsupplägg att följa
  • … logga all sin mat och motion i Wellobes mobilapp
  • … tillgång till tusentals kaloriberäknade recept
  • … tips, råd och coaching av Wellobes legitimerade dietist en gång i veckan
  • … träna med Wellobes träningsexpert en gång i veckan

Vi kommer att följa Anders Bagge via intervjuer, filmer och sociala medier.

Nå DIN målvikt – ihop med Anders Bagge

Följ oss för mer inspiration
Wellobe på Facebook
Wellobe på Instagram

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här