Mikael Hollstens 5 bästa gå-ner-i-vikt-tips.

Mikael Hollsten: Vassaste säsongen

Ikväll är det premiär för säsong 6 av Biggest Loser på Sjuan.
– Jag tror det här kan bli den vassaste säsongen hittills, säger Mikael Hollsten, PT.
Här delar dessutom med sig av sina 5 bästa tips för att gå ner i vikt.

Få mer tips från Sveriges ledande hälsoexperter
Somliga känner kanske igen honom som "Prime" från Gladiatorerna i TV4. Andra som Personlig Tränare i Biggest Loser på Sjuan. Personligen skulle 32-årige Mikael Hollsten dock beskriva sig som "30 procent träning och fitness, och 70 procent renodlad nörd":
– Jag älskar att läsa serietidningar, spela tv-spel och teckna. Samtidigt är jag lite av en rastlös själ som ständigt vill utvecklas. Kanske jag till och med har en släng av ADHD, eftersom jag sällan kan fokusera på en sak i taget utan ofta glider iväg på olika sidospår, säger han.

”Livet bör handla om att leva – inte att överleva
Idag driver Mikael Hollsten bloggen och varumärket 'Aldrig Vila' tillsammans med sin fru. För honom betyder det uttrycket att livet är till för att levas. För livet är fullt av energi och energi i sin tur är rörelse, säger han.
– Förblir du stillasittande kommer du må dåligt såväl psykiskt som fysiskt, söka kortsiktiga belöningar och aldrig bli riktigt nöjd. Arbetar du däremot med din kropp för att bli starkare, uthålligare, smartare, bättre på språk eller på att sy så kommer du att känna att du har ett syfte: Att du helt enkelt bara vill bli bättre och bättre tills din tid på den här planeten är slut. För livet bör handla om att leva, inte att överleva.

Överviktens vara eller inte vara
Sedan 2015 är Mikael Hollsten tillsammans med Sabina Dufberg även Personlig Tränare i Biggest Loser. Roligast med det är att befinna sig bland en så stor grupp unika individer som alla sitter på en så stor mängd dolda kvalitéer. Många tror nämligen att det är det yttre som definierar vem man är, men ingen är ju sin övervikt, menar Mikael.
– Överviktens vara eller inte vara ska aldrig handla om din bekräftelse i andra människors ögon, utan enbart om det faktum att ditt liv kan vara över alldeles för tidigt om du inte tar tag i dina problem. Och det är när jag ser hur folk inser detta och börjar tro på sig själva som det här jobbet är som allra roligast.

Så mycket mer än siffror på vågen
I Biggest Loser 2016 utlovar Mikael för övrigt en massa skoj och bus bland några riktigt starka personligheter:
– Jag tror faktiskt att det här kan bli den vassaste säsongen hittills, eftersom jag gillar att det handlar om så mycket mer än bara siffrorna på vågen. Den här gången kommer deltagarna nämligen in som par och bara det ge en rejäl twist. För vissa funkar det att ha med sig sin partner, vän eller sitt syskon, för andra är det mindre bra.

Mikael Hollstens 5 bästa gå-ner-i-vikt-tips

1) Se träningen som en självklarhet i ditt liv. Den ska prioriteras precis lika mycket som din tandborstning. Varje dag ska innehålla fysisk aktivitet av någon sort.

2) Förstå att träningen inte alltid behöver ske i ett gym eller en spinningsal. Ut och gå/spring i skogen, gör armhävningar eller yogaposer hemma, eller stick iväg och spela lite fotboll eller innebandy med några kompisar.

3) Krångla inte till dina matvanor onödigt mycket, utan ta tag i de uppenbara felen först. Testa till exempel att ta bort godis, chips och läsk. Och håll dig till enkla basvaror som potatis, ris, kyckling, fisk, nötkött och grönsaker.

4) Fastna inte framför spegeln eller på vågen. Om ditt utseende och din vikt är den största anledningen till varför du vill gå ner så har du missat punkt 1. Och det håller inte i längden att träna bara för ditt yttres skull. När träningen väl blir självklar kommer du glömma bort de där saker ändå och sedan bli överraskad när du väl ser dina framsteg.

5) Fokusera på din egen utveckling och strunta i hur smala, starka eller uthålliga de runtom dig är. Återigen: Utveckling i spegeln eller på vågen kan ta tid, medan styrka och uthållighet däremot kommer snabbt. Så lägg fokus där istället och njut av att känna hur ditt hjärta slår hårdare och lungorna fylls lättare. För det är där den riktiga och framförallt viktiga utvecklingen ligger...!
Vill du ha mer tips från Sveriges ledande hälsoexperter? Kolla här

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här