Wellobes dietist Josefine Jonasson och Årets Wellobe Magdalena Winfalk Romild.

Här är Årets Wellobe 2019

I november lade vi ut en efterlysning av Årets Wellobe. Det vi sökte var någon som hade varit medlem i Wellobe under året, och som nått eller börjat närma sig sin målvikt. Precis som tidigare strömmade nomineringarna in. Här publicerar vi några av dem – och presenterar årets vinnare för 2019!

Nå din målvikt – med samma metod
Nomineringar (urval):
Carolina Karlsson
En medlem som inte bara har gjort en viktresa på 51 kilo utan också fick pausa för att göra en helt annan resa. En resa för att hitta tillbaka till mig själv igen efter att i över tio års tid ha levt med en svår psykisk ohälsa och behandlats med en mängd olika tunga läkemedel. Sen hittade hon tillbaka till matlagningen och började en livsstilsresa från 140 till 89 kilo!

Peter Rozijan
Peter är i praktiken samma person, som går till samma jobb och har samma familj. Men i grunden har Peter förändrats. Han har omprogrammerat sina smaklökar och sin uppfattning om vad som är gott och vad som är värdefullt att göra på sin fritid. Han har ett lugn och en trygghet i allt han lärt sig på bara ett par månader med Wellobes app. Han älskar sitt nya sätt att leva och sin nya spegelbild. Små saker, som att vakna före väckarklockan, utvilad och pigg utan smärtor i kroppen, det är gör att han aldrig mer kommer att glömma bort eller välja bort det som verkligen betyder något. För sin egen skull!

Eva-Stina Munther
Jag har kämpat med min vikt i flera år. Efter hård diet för 15 år sen gick jag ner tolv kilo, innan jag började gå upp igen. Bland annat på grund av medicinering för psykisk ohälsa. Då nådde jag min gräns och tog på allvar tag i vikten med hjälp av Wellobe. På något år gick jag ner 20 kilo – en vikt jag nu hållit mig på i två år
Annika Nilsson
Jag har i många år kämpat med min övervikt, men aldrig hittat ett förhållningssätt som fungerat. Men nu kände jag mig mer motiverad än någonsin och jag har flera gånger sneglat på Wellobeens olika reportage och funderat på om det verkligen är så lätt att gå ner. Och ja, det var det! Jag har fått ett helt annat tänk kring hur jag ska äta och jag rör på mig som aldrig förr! Sedan augusti har jag gått ner 15 kilo. Tack Wellobeen!

Annika Löfstrand
Jag vill nominera mig själv till Årets Wellobe eftersom jag med Wellobes hjälp lyckats styra om min livsstil och få ett mycket mer hälsosamt liv. Det har emellanåt varit ett kämpigt år, men med envishet och målmedvetenhet har jag lyckats och är snart i mål. Jag är stolt över mig själv att jag lyckats genomföra förändringarna som krävdes. Men utan stöd, tips och hjälp av Wellobe hade jag inte klarat det.

Jens Bergsten
Nyårsdagen 2017: 80kg. En dålig fot, dålig rygg, ren lathet och ett förhållande som gått in i “ligga på soffan och äta”-stadiet. Nyårsdagen 2019: 111 kg. Sen gick jag med i Wellobe och började logga, samtidigt som jag tog bort allt socker och började promenera. I början på juni började jag även på gymmet igen efter några års uppehåll och nu är det “no days off” som gäller. Mår fantastiskt både fysiskt och psykiskt. Det är ett helt annat liv, och en helt annan jag. I dag vägde jag in på 69.3 kg.

Kom igång med DIN hälsoresa – redan idag

Och vinnaren är...

Magdalena Winfalk Romild, 32, från Sigtuna

Läs hela Magdalenas viktminskningshistoria HÄR

Juryns motivering

Magdalena är långt ifrån ensam att hamna i en oönskad viktuppgång. Hennes historia vittnar om livsförändringar som händer många – att sluta med en lagidrott eller att få barn. Det som utmärker Magdalena är hennes ihållighet, driv och kunskap om att återgå till hälsosamma vanor. Och hennes vilja att inspirera andra.
Hon berättar uppriktigt om hur hon inte hade någon aning om hur hon skulle gå ner i vikt utan sin handboll. Hon förklarar hur hon behövde ta hjälp, i det här fallet av Wellobe, för att lyckas.
Tack vare sin envishet lärde hon sig allt om metoden – och allt om sin egen kropp. Magdalena är ett utmärkt exempel på hur man kan åstadkomma en hållbar och livslång förändring utan att ta till extrema bantningsmetoder. Hennes metod innehåller inte förbud, bara rätt prioriteringar. Därför tycker vi att Magdalena är en värdig vinnare av titeln Årets Wellobe 2019.
Stort grattis!

önskar alla vi på Wellobe

Behöver du också hjälp? Prova samma metod som Magdalena

Tävlingsregler

Nomineringarna har skickats till info@wellobe.se. Alla nominerade har sedan fått återge sina viktresor. En jury bestående av ett tiotal anställda på Wellobes redaktion har därefter gått igenom det inkomna materialet och genomfört en omröstning.

*Viktminskning är individuell så vi kan inte garantera hur mycket/snabbt du når ditt mål. Det viktiga är alla hälsofördelar. Vi tar avstånd ifrån osunda ideal och bantningskurer, och rekommenderar inte kaloriräkning som underviktig, sjuk eller gravid. Läs mer i våra användarvillkor.

Räkna ut när du kan nå din målvikt

Fyll i din längd, vikt och målvikt så får du veta ditt BMI och vilket datum du kan nå din idealvikt.

cm
kg
kg
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här
Wellobe är en del av Schibsted. Schibsted är ansvarig för dina data på denna sida. Läs mer här